Slovenija
25 ogledov

Na sodišču še en župan

Franc Škufca Živa Zakšek
Sojenje. Župan obtožen ponareditve listin in zlorabe položaja. Pravi, da ni kriv.

Jutri se bo začel proces proti žužemberškemu županu Francu Škufci. Obtožen je ponareditve oziroma uničenja poslovnih listin in zlorabe uradnega položaja v zvezi z gradnjo daljnovoda. “Gre za politično motivirano ovadbo. Državna revizijska komisija je ugotovila, da nisem storil ničesar narobe; prepričan sem, da bo to storilo tudi sodišče,” pravi Škufca.

Ima že več deset ovadb

Žužemberški občinski svetnik Jože Zupančič je policiji in tožilstvu predal gradivo, na podlagi katerega je stekel kazenski postopek zoper Škufco. “Proti meni je vložil vsaj 20 ovadb; le tri so prišle do sodišča, preostale so bile prej zavržene,” trdi Škufca. Tožilstvo mu sicer očita, da je občina brez javnega razpisa začela dela na daljnovodu. Škufca še trdi, da je javni razpis bil. Sicer pa je zoper njega vložen še obtožni predlog zaradi domnevnih kršitev pri podeljevanju koncesij za izvajanje šolskih prevozov. “Začetek sojenja pričakujem v kratkem,” pravi Zupančič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.