Slovenija
20 ogledov

Na sojenju Goršetu pričanje finančne izvedenke

Gorše Delo
Sojenje suspendiranemu stečajnemu upravitelju Branetu Goršetu naj bi se danes le nadaljevalo z zaslišanjem finančne izvedenke Mateje Gubanec. Ta bi sicer morala pričati že v ponedeljek, vendar pa je bilo njeno pričanje zaradi zapletov prestavljeno.

Izvedenka je v mnenju, ki ga je prejšnji teden poslala sodišču, pri vsakem vprašanju namreč napisala, da bo odgovor predložila na glavni obravnavi. Nato je šele v petek prinesla še tabele, ki jih je pozabila predložiti pisnemu izvedenskemu mnenju, ki se zaradi poznega časa sploh niso vročale do ponedeljkove glavne obravnave.

Zaradi tega je bila ponedeljkova glavna obravnava prekinjena in se bo nadaljevala danes, saj so se morali z mnenjem seznaniti še odvetniki in tožilec.

Obramba pa po besedah Goršetovega zagovornika Emila Zakonjška ocenjuje, da so zahteve izvedenki za dopolnjevanje izvedenskega mnenja in njeno zaslišanje nepotrebni in pomenijo zavlačevanje postopka, ker zadnja dopolnitev in v zvezi s tem njeno zaslišanje nimata zveze z očitki Goršetu.

To je po njegovem mnenju nepotrebno tudi z vidika obtoženega Jožeta Šušteršiča, ki ga obtožnica bremeni napeljevanja k temu kaznivemu dejanju.

Podjetje HKS Sicura je šlo v stečaj leta 2002, upniki pa so že leto zatem Banko Slovenije pozvali, naj sodišču predlaga zamenjavo Goršeta, saj z njegovim delom niso bili zadovoljni, vendar pa tega ni storila.

Gorše naj bi v začetku leta terjatve, ki so bile skupaj nominalno vredne skoraj 200.000 evrov, za 34.400 evrov prodal Jožetu Šušteršiču, ki je nato leto kasneje z njihovo prodajo iztržil 228.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.