Slovenija
159 ogledov

Na sojenju Radanu pričal njegov nekdanji bolnik

Ivan Radan Saša Despot
Za pričanje se je odločil sam.

Bolnika je leta 2014 zadela možganska kap. Zdravil se je v enoti ljubljanskega univerzitetnega kliničnega centra, kjer je bil zaposlen Ivan Radan, osumljen obtoženega šestih umorov iz morilske sle.

Radan podaljšal službo, da bi bil z bolnikom

Ko si je bolnik opomogel, mu je žena povedala, da je Radan doma študiral, kako bi mu lahko še pomagal. Na dan, ko je bilo najslabše, je Radan podaljšal službo in več ur ostal pri njem,  je še povedal, je v pričanju povedal bolnik.

Za pričanje se je odločil sam, ko je videl, da v enem od dnevnih časopisov Radana primerjajo s serijskim morilcem Metodom Trobcem. Zdelo se mu je namreč neverjetno, da Radana, "ki ne more niti miške ubiti", primerjajo s Trobcem. Vprašal se je tudi, zakaj Radan, če je res morilec, še njemu ni odmeril kalija.

Fotografija se mu ne zdi sporna

Pri Radanu doma so policisti našli tudi njegovo fotografijo iz časa, ko je ležal na intenzivni enoti nevrološke klinike, vendar se bolniku to ni zdelo sporno.

Današnja obravnava se je nadaljevala z branjem izpovedi nekaterih Radanovih bolnikov in sodelavcev, ki so obtoženega zdravnika opisovali kot prijaznega, dostopnega in prizadevnega.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar ecipeci
    ecipeci 03:16 19.oktober 2018.

    Zame Radan nikoli ni bil kriv vsi, ki so govorili proti njemu in prikrivali in iskrivljali resnico so sami krivi najvec ...

  • leonardo 11:04 17.oktober 2018.

    In takšen človek sedi za rešetkami, namesto, da bi bil ob bolnikih. Pri nas tako vsakega zjeb..., ki pokaže nekaj kar je dobro za bolnike! N.pr Zimmerman.