Slovenija
17 ogledov

Na sporedu: zamuda

TV Dnevnik Stane Sršen/ arhiv RTV Slovenija
RTV-prenova. Začetek predvajanja prenovljenega dnevnoinformativnega programa je preložen.

Ker smo v začetku tedna težko pričakovali prenovljeno podobo dnevnoinformativnega programa na TV Slovenija, ki so jo na nacionalki napovedovali za 15. april, a te še vedno ni na spregled, smo odgovorne povprašali o razlogih za zamudo.

S TV Slovenija so sporočili, da so se ustvarjalci prenove dnevnoinformativnih oddaj prejšnji teden po skupnem posvetu odločili, da bodo prenovljene dnevnoinformativne oddaje začeli predvajati po 20. aprilu.

Kot so še pojasnili, pa bodo tehnološko-produkcijsko, scensko in grafično prenovljene dnevnoinformativne oddaje “vsekakor stekle na televizijskih zaslonih še aprila, o čemer obveščajo tudi 
predvajani napovedniki”.

Vlaganje vs. varčevanje

Nad prenovo dnevnoinformativnih oddaj sicer bdi odgovorna urednica informativnega programa Ksenija Horvat Petrovčič, avtor scene, ki bo med drugim spremljala Dnevnik in Odmeve, pa je Tomaž Marolt z RTV Slovenija, ki je ustvaril tudi virtualno sceno za oddajo Posebna ponudba.

Kot je že pred časom povedal generalni direktor RTV Slovenija Marko Filli, bo prenova stala 1,9 milijona evrov, pri čemer največjega dela stroškov ne bo pomenila scena, ampak nadgradnja studijskih kamer ter oprema dopisništev in montaž.

“Lahko rečem, da je bilo v dveh letih v posodobitev informativnega programa vloženih do štiri milijone evrov,” je takrat povedal Filli in napovedal, da bo nacionalka – ki, mimogrede, na drugi strani varčuje z nepodaljševanjem pogodb honorarnim sodelavcem – letos namenila več kot dva milijona evrov še za nakup novega strežniškega sistema.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.