Slovenija
27 ogledov

Na štajerki preureditev CP Kompolje

Cestninska postaja Anže Petkovšek
Po velikonočnih praznikih bodo stekla gradbena dela na cestninski postaji Kompolje na štajerski avtocesti, ki bodo trajala predvidoma dva tedna.

Dela se bodo pričela v torek, 2. aprila, ko bodo Darsovi delavci postavili prometno zaporo na območju cestninske postaje. Zaporo bodo začeli postavljati približno ob 7. uri v smeri Maribora in približno ob 9. uri v smeri Ljubljane.

Promet bo potekal le po eni vinjetni stezi

Med izvajanjem del bosta v vsako smer zaprti dve vinjetni stezi, tako da bo promet prek cestninske postaje Kompolje predvidoma do sredine aprila potekal le po eni vinjetni stezi tako v smeri Ljubljane kot v smeri Celja. Cestninjenje tovornih oz. nevinjetnih vozil bo potekalo po dveh klasičnih in hitri stezi ABC. Začasne prometne ureditve bodo ustrezno označene.

Na čelni cestninski postaji Kompolje, ki je del odseka avtoceste Blagovica–Krtina, bosta odstranjena sredinska cestninska otoka, kar bo omogočilo vzpostavitev prostega prometnega toka vinjetnih vozil za prevozno hitrost 60 km/h. Izvedbena dela obsegajo tudi statične ojačitve obstoječe nadstrešnice, gradbena in asfalterska dela na vinjetnih stezah, preureditve elektroinštalacij, ter dobavo in postavitev prometne opreme.

Po preureditvi mimo postaje največ 60km/h

Po preureditvi čelne cestninske postaje Kompolje bo promet v obe smeri potekal po dveh vinjetnih stezah z omejitvijo hitrosti 60 km/h in štirih stezah (od tega ena hitra steza ABC – avtomatsko brezgotovinsko cestninjenje) za tovorna oz. nevinjetna vozila.

Do sedaj preurejene tri cestninske postaje

Od septembra lani do začetka zimske službe so bile preurejene čelne cestninske postaje Log in Videž na primorski avtocesti ter Torovo na gorenjski avtocesti, tako da je to četrta cestninska postaja, prek katere bosta z odstranitvijo betonskih cestninskih otokov omogočeni večja hitrost vožnje in pretočnost prometa.

Sledijo cestninske postaje Dob, Tepanje in Vransko

V Darsu načrtujejo, da bodo predvidoma 8. aprila 2013 začeli z odstranjevanjem betonskih otokov med vinjetnimi stezami tudi na čelni cestninski postaji Dob na dolenjski avtocesti.

Do julija, ko se začne glavna turistična sezona, načrtujejo še preureditev čelne cestninske postaje Tepanje, medtem ko nameravajo tretjo čelno cestninsko postajo na štajerskem avtocestnem kraku, Vransko v celoti porušiti in cestninjenje tovornih oz. nevinjetnih vozil zaračunati na obstoječih cestninskih postajah. Septembra načrtujejo še preureditev preostale čelne cestninske postaje na štajerski avtocesti, Pesnica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.