Slovenija
82 ogledov

Na Starem vrhu skrajšali obratovalni čas

Smučanje na Krvavcu Saša Despot
Razočarani smučarji so petkovo smuko morali zaključiti ob 14. uri, saj so progo na Starem vrhu pripravljali za tekmovanje. Upravljalci smučišča prepričani, da so smučarje ustrezno obveščali.

"To je neverjetno, da si privoščijo kaj takega. Če se bodo takole obnašali do smučarjev, je bolje, da zaprejo," so se razočarani na nas obrnili smučarji, ki so včerajšnjo smuko na Starem vrhu morali končati predčasno. Ob 14. uri jih je sedežnica namreč zadnjič odpeljala na vrh, kljub temu, da naj bi smučišče obratovalo do 16. ure.

Šlo je za izreden dogodek

Na Starem vrhu so prepričani, da so storili vse, da bi preprečili slabo voljo. Kot nam je povedal Matija Demšar, so na spremenjen urnik opozarjali prek svoje spletne strani. Zapisano naj bi bilo na okvirčku, kjer se ponavadi izpisuje obratovalni čas (v času pogovora so se podatki že spremenili, saj je bila spletna stran že posodobljena, tako da se je izpisoval obratovalni čas od 9.00 do 16.00 ure op.a.), pa tudi v razpredelnici Urnik in koledar obratovanja. Tam so zapisane vse spremembe obratovalnega časa.

"Kriv" je Srečkov pokal

"Ob petkih obratujemo do 14. ure zaradi Srečkovega pokala, da lahko progo pripravimo za tekmo, ravno tako ob ponedeljkih," je pojasnil Demšar.

Po njegovih besedah so vsem tistim, ki so želeli popoldansko karto, priznali poseben popust. "Za dveurno karto so tako odšteli le 10 evrov, sicer bi morali plačati 15 evrov." Demšar pravi, da se spominja štirih nezadovoljnih smučarjev. Dodaja pa, da so bili vsi seniorji, ki pa interneta verjetno ne uporabljajo.

"Mogoče" pa le niso storili vsega, kar bi lahko

Demšar še priznava, da so popust priznali tudi zato, ker tokrat "mogoče" niso storili vsega, kar bi lahko. Ponavadi namreč na spletni strani še bolj opazno opozorijo na spremenjen delovnik, tokrat pa zaradi velike količine podatkov, povezanih s Srečkovim pokalom, zaradi preobremenjenosti spletne strani ni bilo mogoče.

Preverite obratovanje, preden se odpravite na smuko

Smučišče sicer večkrat spreminja obratovalni čas, za kar so se na Starem vrhu odločili iz večih razlogov. Tako npr. vse nedelje, kjer je naslednji dan delovni dan, ni nočne smuke. "Za to smo se odločili, ker je ponavadi prišlo 15 do 20 smučarjev," pojasnjuje Demšar.

Tudi po šolskih počitnicah spremenijo obratovalni čas smučišča. Smuka je možna le še od osme do 13. ure, nočna ostaja od 19. do 20. ure. Ker se po 3. marcu temperature dvignejo, je podlaga mehka in ni varno smučati, pravi Demšar.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.