Slovenija
16 ogledov

Na Starodu 45 minut čakanja

(Foto: Jerca Božič Kranjec) Žurnal24 main
Na slovenskih cestah se promet počasi umirja. Na mejnem prehodu Starod je čakalna doba za vstop v državo 45 minut.

Potem ko so bile ceste po državi ves dan polne pločevine, večjih zastojev ni več. Po poročanju Prometno-informacijskega centra (PIC) je na mejnem prehodu Starod povečan promet vozil pri vstopu v državo s čakalno dobo 45 minut.

Do ponedeljka, 23.8., do 5. ure zjutraj bo zaradi preplastitve cestišča zaprto ljubljansko krožišče Tomačevo.

Vozniki sami povzročili kaos
"Do zastoja je prišlo zaradi redne delovne zapore na primorski avtocesti med Vrhniko in Logatcem. Tam sta dva zožana pasova v obe smeri. Vozniki, ki vozijo v smeri Primorske večinoma uporabljajo samo levi pas, desni pa je bolj kot ne prazen. Če bi uporabljali še tega, bi bilo zastojev za polovico manj," je povedal Kristjan Zobovnik s Prometno-informacijskega centra.

AC ljubljanska obvoznica, priključek Brdo; Kamera v živo (vir: PIC)

Voznikom zato priporočamo, da avtocesto zapustite pri Vrhniki in se proti Kopru peljete po vzporedni magistralni cesti.

AC Ljubljana - Koper, viadukt Verd, pogled proti Ljubljani; Kamera v živo (vir: PIC)

Vas zanima kakšno vreme vas čaka na morju? Kliknite na www.vreme.net.

Do krajših zastojev ali zgostitev prometa lahko pride tudi na drugih odsekih avtocest, predvsem tam, kjer potekajo dela.

Na dolenjski avtocesti je tako zaradi obnovitvenih del zaprta polovica avtoceste med cestninsko postajo Dob in priključkom Ivančna Gorica v smeri Ljubljane. Promet poteka po drugi polovici dvosmerno.

Hrvaška: Proti Sloveniji daljše kolone
O povečanem prometu proti obalnim mestom poročajo tudi iz hrvaškega avtomoto kluba (HAK). Najbolj obremenjena je avtoceste med Zagrebom in Splitom ter istrski ipsilom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.