Slovenija
24 ogledov

Na štiri enega zastonj

Kozarček kuhanega vina stane od 1,4 do dva evra. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Veseli december v prestolnici. Obiskovalci za zdaj zadovoljnejši kot prodajalci na stojnicah.

Prvi praznični konec tedna v decembru je več veselja prinesel obiskovalcem, ki so bili zadovoljni s ponudbo, pa tudi cene najpopularnejšega kuhanega vina se jim ne zdijo previsoke.

Dlje je, ceneje je
To stane od 1,4 do dva evra. Tako lahko pri štirih enega dobite zastonj, če boste kupili najcenejšega na Cankarjevem nabrežju. Tu ga sicer večina prodajalcev ponuja po 1,8 evra in največkrat tudi velja, da dlje od Prešernovega trga in Cankarjevega nabrežja ste, ceneje je.

Cene so enake kot lani. Pa saj morajo nekaj zaslužiti, če so ves čas na mrzlem,” je povedala obiskovalka Cirila. Na stojnicah med drugim ponujajo čaj (1–2 evra), medico (1,5–3 evre) in žganje (1,5–3,5 evra). Za hot dog je treba plačati od dva do tri evre, za pleskavico od pet do šest, za golaž in joto pa štiri. “Kuhano vino in enolončnice gredo najbolj,” je povedal eden od lastnikov stojnic Tomaž Somrak. Njegov kolega, ki ponuja kape in rokavice, je s prodajo manj zadovoljen: “Ni ljudi. Upamo, da nam jih bo prinesel Miklavž.”

 

lu%C4%8Dke bo%C5%BEi%C4%8D novo leto, ljubljana | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.