Slovenija
25 ogledov

Na streho še elektrarno

V petkovi ljubljanski izdaji tiskanega Žurnala pišemo: Garažna hiša Šiška. Soglasja za bodoče kupce razburila okoliške stanovalce.

Ljubljana. Nad novo garažno hišo ob zahodni šišenski obvoznici želi v prihodnosti investitor, podjetje Oberon, zgraditi še sedem stanovanj in sončno elektrarno.

Kupcem parkirnih prostorov smo poslali v podpis soglasje, da se strinjajo z gradnjo sončne elektrarne na strehi objekta,” je povedala Martina Ilijaš iz Oberona. Tako je zavrnila strahove okoliških stanovalcev, da bo Oberon v okolici zgradil še en objekt, na račun katerega bi ostali brez svojih parkirnih prostorov pred bloki. Ilijaševa je dodala, da morajo za pridobivanje gradbenega dovoljenja dobiti soglasje vseh etažnih lastnikov, kar bi pomenilo, da bi morali iskati soglasje vseh 360 lastnikov parkirnih prostorov v garažni hiši. “Ob obstoječi garažni hiši ne nameravamo ničesar graditi,” je še zatrdila Ilijaševa.

Prav tako smo jih obvestili o možnosti, da bi na strehi obstoječe garažne hiše zgradili sedem stanovanjskih enot.
Martina Ilijaš, Oberon

Stanovanja niso dovoljena
Da to niti ni mogoče, so zatrdili tudi na Mestni občini Ljubljana (MOL). Tomaž Souvan z oddelka za urejanje prostora MOL je povedal, da je na delu parcel v lasti Oberona dovoljena le gradnja garažne stavbe s poslovno-servisnimi in trgovskimi dejavnostmi v pritličju, delno pa le parkirni prostori oziroma podzemna garažna hiša. Gradnja stanovanj tako sploh ni dovoljena.

Pri morebitni gradnji novih parkirnih površin in garažnih stavb je treba število obstoječih parkirnih prostorov, zgrajenih za večstanovanjske objekte, ohraniti za potrebe stanovalcev,” je zatrdil Souvan. Gradnja pod parkirišči in zelenimi površinami pa je dovoljena le, če je nanjo zagotovljen dostop z javne prometne površine in če se ohrani obstoječa zasaditev dreves.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.