Slovenija
17 ogledov

Na strmine konec tedna

Cene so za začetek sezone znižali na Golteh in na Treh kraljih. (Foto: žurnal24g Žurnal24 main
Sneg. Naravnega premalo, temperature dovolj nizke za umetno zasneževanje.

Prve vlečnice in sedežnice so na štajerskih smučiščih pognali včeraj, ko je bilo na Golteh mogoče smučati zastonj. “Za zdaj obratuje le mozirska stran smučišča, zato razmišljamo, da bi tudi prihodnji teden ponudili za slabo tretjino nižje cene smučarskih vozovnic,” pove direktor Golt Ernest Kovač. Cene so za začetek sezone znižali tudi na Treh kraljih, kjer imajo trenutno okoli 15 centimetrov naravnega snega. “Topovi delajo, pripravljeni sta smučarski progi na vlečnici Črno jezero, naslednji teden pa bo na voljo še vlečnica Veliki vrh,” pojasni Božo Juhart iz RTC Jakec.

Naslednji teden otoplitve
Napoved. “Prave zimske razmere bomo imeli do konca tega tedna, tik pred božičem pa pričakujemo otoplitev in morda bo padal celo dež,” napoveduje meteorolog Brane Gregorčič iz Arsa in dodaja, da po evropskih izračunih obstaja verjetnost, da bo letos v gorah obilo snega, v nižinah pa se bodo menjavala hladna in topla obdobja, pri čemer naj bi bila zadnja pogostejša.”

 

Na Pohorju do trikotne jase
Na Pohorju je smuka mogoča le do trikotne jase. Obratujejo pa vse druge naprave na areškem in mariborskem Pohorju. “Smuka v dolino bo ob takšnih temperaturah mogoča konec prihodnjega tedna, ko bomo zagnali tudi novo gondolo,” napove Matej Obu iz ŠC Pohorje. Na Kopah so danes odprli proge ob vlečnicah Pungart, Sedlo in Mala kopa, pri Ribniški koči pa so zagnali vse naprave. Možna je tudi smuka na Rogli, a je ta konec tedna vsa pozornost usmerjena v svetovni pokal v smučarskih tekih.

V Črni snega ni dovolj

O dovolj debeli snežni odeji pa ne morejo govoriti na smučišču v Črni, kjer smuka še ni mogoča. “Te dni smo začeli zasneževati, a točnega datuma odprtja sezone še nimamo, običajno pa smo imeli proge nared za praznike,” sklene Aleš Tomše iz Turističnoinformacijskega centra Črna na Koroškem.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.