Slovenija
24 ogledov

Na študentskih volitvah posredovali policisti

Bomba na filozofski fakulteti Saša Despot
V teh dneh na fakultetah volijo predstavnike študentov oziroma poslance v študentskem zboru ŠOU v Ljubljani. Na filozofski fakulteti pa je zaradi rivalstva posredovala celo policija.

Študentska organizacija v Ljubljani je v sporočilu za javnost opozorila, da naj bi danes med izvajanjem volilne kampanje prišlo do fizičnega obravnavanja na filozofski fakulteti, kjer je morala posredovati celo policija.

Predstavnica PU Ljubljana Nataša Pučko nam je pojasnila, da so fakulteto res obiskali, a so zadevo obravnavali kot kršitev javnega reda in miru: "V dogodku ni prišlo do pretepa, prav tako po podatkih policije ni bil nihče poškodovan. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog."

Besedna vojna in obtoževanja med vpletenimi

Po dogodku pa je sledila še prava besedna vojna med vpletenimi. Na očitke ŠOU Ljubljana, da je podpornik Združene liste študentskih društev, ki tekmuje s skupino Filoface, napadel člana nasprotne ekipe, so se odzvali tudi prvi, ki so to zanikali in navedli, da oseba, ki naj bi bila napadena ni niti študent oziroma študentka filozofske fakultete. "Kot je znano, za listo Filoface stojijo člani_ce skupin Povezani in Modro za študente, ki sta bili v zadnjih letih vpleteni v vrsto sumljivih in netransparentnih odločitev v povezavi s ŠOU v Ljubljani, ki ga že nekaj let obvladujeta. Zato sumimo, da je šlo v omenjenem primeru za agitatorja, povezanega s skupinama Povezani in Modro za študente, ki je izzval situacijo," so sporočili na svojem Facebook profilu in nasprotnike obtožili, da nadlegujejo študente in vodijo agresivno kampanjo.

Skupina Filofac je to zanikala in prav tako na družbenem omrežju zapisala, da so razočarani nad blatenjem dobrega imena in nad širjenjem neresnic o študentih Filozofske fakultete. "Ne samo, da je spolno nadlegovanje in fizično obračunavanje absolutno nesprejemljivo, žalostno je tudi, da smo zaradi laži tistih, ki se na vsak način trudijo obdržati oblast na FF, postavljeni v položaj, ko bi se morali braniti takih neverjetnih obtožb."

Komentarjev 3
  • malonaokoli 09:40 20.oktober 2016.

    bodoči ugledni državljani ? a za to mi državljani plačujemo 22% DDVja, da se tile izmečki družbe napihujejo in grebejo zase, že danes ? Naj vsi akterji plačajo šolnino v celoti ! ker itak družba ne bo imela nič od njih.

  • e3a270401251128a99dad64d634a7bfcbc51c7a5 22:37 19.oktober 2016.

    Kaj ko bi ti najprej prebral za kateri faks se gre!

  • macola 22:15 19.oktober 2016.

    Banda FDV-jevska....Priskledniki, ki imajo lep zgled v politiki! Sprehodite se mimo Kampusa, pa si oglejte vozni park!