Slovenija
5332 ogledov

Na teh lokacijah lahko predčasno glasujete

volitve Slovenija volišče Epa
Možnost predčasnega glasovanja lahko izkoristijo vsi, ki se v nedeljo ne bodo mogli udeležiti volitev.

Predčasne volitve so namenjene tistim, ki se ne bodo mogli udeležiti volitev, ki bodo potekale v nedeljo, 24. aprila. Tri dni - 19., 20. in 21. aprila bodo med 7. in 19. uro odprta volišča za predčasno glasovanje na območju posameznega volilnega okraja. V nadaljevanju objavljamo seznam volišč, kjer je možno predčasno glasovati. 

Za predčanso glasovanje ni potrebna predhodna najava. Kdor bi želel glasovati v teh treh dneh, mora ob prihodu na volišče pokazati osebni dokument, s katerim se lahko identificira (npr. osebna izkaznica, potni list, vozniško dovoljenje). 

Ne spreglejte tega roka

Kdor bi želel v nedeljo glasovati izven okraja stalnega prebivališča, se lahko odloči za glasovanje na t. i. volišču omnia (gre za posebno volišče, ki bo organizirano na sedežih okrajnih volilnih komisij oz. upravnih enot). V tem primeru mora volivec v sredo, 20. aprila, do 24. ure oddati posebno vlogo za posebno obliko glasovanja. Vlogo za glasovanje na volišču omnia lahko oddajo tudi izseljenci, ki imajo stalno prebivališče v tujini, a bodo na dan glasovanja v Sloveniji.

Volivec za glasovanje na t. i. volišču omnia potrebuje osebni dokument, s katerim se lahko identificira (npr. osebna izkaznica, potni list, vozniško dovoljenje).

V sredo do 24. ure morajo vlogo za glasovanje na domu oddati volivci, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču in želijo glasovati pred volilnim odborom na svojem domu. Vlogi za glasovanje na domu morajo priložiti ustrezno zdravniško potrdilo.  "Kot zdravniško potrdilo se upošteva vsaka pisna potrditev zdravnika (e-sporočilo ali drug pisni oz. elektronski dokument), iz katerega izhaja, da se volivec zaradi bolezni ne more osebno zglasiti na volišču. Zadostuje torej kratko elektronsko sporočilo s strani kateregakoli zdravnika, ki izpolnjuje pogoje za opravljanje zdravniške službe (ni potrebno, da je osebni zdravnik)," pojasnjuje Državna volilna komisija. "Vlogo za glasovanje na domu lahko oddajo tudi volivke in volivci, ki so v času pred volitvami v izolaciji zaradi okužbe s kororavirusom. K vlogi morajo predložiti tudi potrdilo o okužbi oz. odrejeni izolaciji."

Vlogo za glasovanje na domu lahko volivec odda preko portala eUprava.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 13:20 19.april 2022.

    Berem ! Predčasne volitve so možne zgolj z osebno izkaznico brez obvestila kot je običajno pri registriranem dokazovanju ob volitvah ?Ali obstaja možnost ,da bom lahko DVAKRAT VOLIL ? Samo vprašam ?

  • Barbara_Clark 10:13 19.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎