Slovenija
29522 ogledov

Na teh območjih lahko pričakujete nevihte

vreme dež nevihta ploha sodra toča
1/4
Profimedia
Popoldne in zvečer lahko ponekod po državi nastanejo krajevne plohe in nevihte.

Agencija RS za okolje za danes in jutri napoveduje dokaj sončno vreme, predvsem popoldne in zvečer se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. 

"Nevihte bodo koncentrirane nad hribovita območja," so zapisali pri vremenskem portalu Neurje.si. "Največja verjetnost za nastanek le teh bo na območju Alp, Pohorja in Dinarske Pregrade. Na območju Pohorja in na jugu hribovite Primorske in Notranjske lahko nastane kakšna močnejša nevihta s silovitejšimi nalivi in manjšo točo. Ozračje se bo zvečer umirilo." 

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Najvišje dnevne temperature bodo danes od 26 do 29, na Primorskem do 32 °C.

Jutri se bodo nevihte pojavljale predvsem v severni polovici Slovenije. V nasprotju z današnjim dnem se bodo jutri nevihte nadaljevale tudi v noč na petek. Jutri lahko pričakujemo najvišje dnevne temperature od 26 do 31 °C. 

vreme dež nevihta ploha | Avtor: Profimedia Profimedia

Kakšen bo konec tedna?

V petek lahko pričakujemo deloma sončno vreme. Popoldne in zvečer se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. V soboto bo večinoma sončno, verjetnost za kakšno popoldansko nevihto bo precej majhna. Podobno vreme lahko pričakujemo v nedeljo. 

Nestalno vreme s popoldanskimi in večernimi krajevnimi plohami in nevihtami se bo nadaljevalo tudi v prihodnjem tednu. Vremenoslovci pogostejše padavine pričakujejo v torek in morda v četrtek prihodnji teden. Dnevne temperature se bodo večinoma gibale od 25 do 30 stopinj, na Primorskem kakšno stopinjo ali dve več. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • ivana4 10:55 12.avgust 2020.

    Ze 3,4 let niste ene napovedi "trofil"...najdite drug šiht🤬mogoce bo treba kristalno kroglo zamenjat,ji je garancija sla...