Slovenija
747 ogledov

Na teh odsekih so uvedli direktne linije

Nomago Nomago
Namen direktnih linij je skrajšati čas potovanja in ga približati času potovanja z osebnim avtomobilom.

Ministrstvo za infrastrukturo je v sodelovanju s koncesionarji, ki izvajajo gospodarsko javno službo javni linijski prevoz potnikov, pripravilo dodatno ponudbo 15 novih avtobusnih linij, ki predstavljajo direktno povezavo med posameznimi kraji. 

Namen teh linij je skrajšati čas potovanja in ga približati času potovanja z osebnim avtomobilom. V letošnjem letu je zagotovljenih 82 dodatnih povezav. Cilj je pritegniti čim več zaposlenih, ki se dnevno vozijo na posamezni relaciji, na liniji Bled - Brnik - Ljubljana pa zagotoviti dodatno ponudbo tudi za turiste. 

Na omenjenih linijah bodo vozili visoko podni avtobusi, ki so za potnike najbolj udobni. Linije so praviloma direktne in imajo registrirane postanke samo v Ljubljani. Linije iz smeri Primorske imajo tako na primer postanke na postajališču Vič, Hajdrihova in Tivolska. 

Nove linije pomenijo krajši čas potovanja. Iz Maribora v Ljubljano naj bi tako potrebovali 1 uro 40 minut, iz Kopra v Ljubljano pa 1 uro 15 minut, kar je od 20 do 50 minut hitreje, kot je predvideno za vožnjo z avtobusom, ki stoji na več postajah ali postajališčih. 

Na voljo nove vozovnice

S 1. junijem 2019 so na voljo tudi nove splošne neimenske mesečne in letne enotne vozovnice. Vozovnico, ki velja na določeni relaciji, lahko potnik uporabi za prevoz z vlakom ali na vseh avtobusih medkrajevnih avtobusnih linijskih prevoznikov, ki vozijo na tej relaciji. Cena vozovnice se izračuna po najkrajših registriranih linijah javnega prevoza potnikov in se izračuna tako, da se ceno za enkratno vožnjo, pomnoži s količnikom 32. Vozovnica omogoča neomejeno število potovanj od 00:01 ure prvega dne v mesecu, do 23.59 prvega delovnega dne v naslednjem mesecu in je prenosna. 

Hkrati s splošno neimensko mesečno enotno vozovnico je uvedena tudi možnost nakupa splošne neimenske letne enotne vozovnice. Letna vozovnica velja dvanajst mesecev od meseca začetka veljavnosti. Cena letne vozovnice je enaka ceni za osem mesečnih vozovnic. Vozovnica se ob nakupu zapiše na kartico IJPP, ki jo dobi kupec mesečne vozovnice brezplačno. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.