Slovenija
18882 ogledov

Na tej elitni ljubljanski lokaciji bodo odprli nov Lidl

Kongresni trg Anže Petkovšek
Novost v središču prestolnice.

Na Kongresnem trgu, eni izmed elitnih lokacij prestolnice, bo kmalu vrata nove poslovalnice odprla nemška mednarodna diskontna trgovska veriga Lidl. Podjetje je odprtje, ki bo 15. decembra ob 8. uri zjutraj, najavilo tudi v svojem katalogu.

Nova poslovalnica bo tako obratovala v delu prestižnega stanovanjsko-hotelskega kompleksa Šumi nasproti ljubljanske Drame. Že deloma opremljena poslovalnica se nahaja ob vhodu Bukvarna v podzemno parkirno hišo Kongresni trg.

Odprtje Lidlove poslovalnice na Kongresnem trgu. | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Pod nadstandardnimi stanovanji diskontna trgovina

Pritličje in prva kletna etaža Šumija bosta namenjena trgovsko-gostinskemu delu, ki bo skupaj obsegal 3.500 kvadratnih metrov. Na severnem delu kompleksa se bo nahajal hotel s 151 sobami, ki bo obsegal šest nadstropij, upravljala pa ga bo španska hotelska veriga Barcelὀ. Objekt bo imel štiri kleti s skupno 337 parkirnimi mesti, od tega bo 150 parkirnih mest v javni garažni hiši, 187 parkirišč pa bo na voljo obiskovalcem, je zapisano na spletni strani investitorja Šumijev kvart, člana Skupine KD Group.

Stanovanjski del Šumija predstavljajo dvo-, tri- in štirisobna stanovanja, ki bodo v večini velika do 120, največje pa 166 kvadratnih metrov. Po trenutno razpoložljivih podatkih Šumijevega kvarta sta trenutno prosti 2 enoti. V petem in šestem nadstropju so se cene nadstandardnih stanovanj gibale okoli milijona evrov oziroma so dosegle več kot 7.000 evrov po kvadratu. Najdražje stanovanje je vredno 1,2 milijona evrov. Stanovanja bodo predvidoma vseljiva do spomladi prihodnje leto.

Pri zaključevanju gradnje Šumija, kjer je gradbena jama v mestnem središču zevala več let, je tudi sicer prišlo do zamud. Četudi so poleti napovedovali odprtje hotelskega dela do konca tega leta, so se načrti prestavili. Po novi časovnici bo hotelski del zaživel prihodnjo pomlad.

Podjetje Lidl sicer odpira tudi poslovalnico nasproti parkirišča Dolgi most, kjer bo stal tudi Müller. Kot možne lokacije za nove podružnice diskonta se omenjajo tudi novogradnja v Tivoliju, Spektra na Celovški in Masarykova ulica, je pred časom poročal N1.

dezurni@styria-media.si

 

 

 

 

Komentarjev 14
  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 21:21 13.december 2022.

    Da, to je tisto, česar primanjkuje v Ljubljani in kar si ljudje želijo. Še več novih prodajnih površin. In seveda nadaljna centralizacija vsega v najbolj lepem, zelenem in nasploh najbolj čudovitem mestecu v Sloveniji. Če bi vsaj parlament spravili v ...prikaži več kakšen bolj odročen kraj, bi morda s tem imeli vsaj upanje, da ne bi bilo centralizacije vsega tu. Država=pacient.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 18:49 13.december 2022.

    Res še nimamo dovolj trgovin. Pa samo jamranje kako ni denarja, trgovine pa vedno polne. Ker gre itak denar v tuje roke, rajši kupujem v Avstriji in Italiji, kjer je precej ceneje.

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 16:27 13.december 2022.

    Še na vas naj pride