Slovenija
4557 ogledov

Sneg: Tako je bilo ponoči po Sloveniji, prihaja nova pošiljka

Sneg
Sneženje je napovedano do sobote, nato pa spet v noči na ponedeljek.

Vremenoslovci tudi za danes ponekod v osrednji in vzhodni Sloveniji napovedujejo občasno rahlo sneženje, ki bo do sobote dopoldan povsod ponehalo. 

Včerajšnje sneženje je po podatkih Agencije za okolje največ snega prineslo na Postojnsko, kjer je zapadlo šest centimetrov novega snega. Štiri centimetre je visoka nova snežna odeja v Črnomlju in na Vojskem, po tri centimetre pa na Zelenici, Vršiču, Krvavcu, Uršlji Gori, Ratitovcu, Pavličevem sedlu in Blegošu. V drugih krajih, kjer je snežilo, je pobelilo za centimeter ali dva. 

Vremenoslovci sicer za danes na Primorskem napovedujejo suho vreme z malo sonca ter z večinoma zmerno burjo, drugod bo oblačno, ponekod bo rahlo snežilo. Jutri se bo od zahoda postopno razjasnilo.

"Danes bo na Primorskem zmerno, občasno pretežno oblačno, pihala bo večinoma zmerna burja," pišejo pri Arsu. "Drugod bo oblačno, v južni ter ponekod v osrednji in vzhodni Sloveniji bo občasno rahlo snežilo, pogosteje le v južnih krajih. Ponekod bo pihal severovzhodnik. Temperature bodo od -3 do 1, po nižinah Primorske od 2 do 7 stopinj Celzija."

Jutri dopoldne bo rahlo sneženje povsod ponehalo, čez dan se bo od zahoda jasnilo, veter bo oslabel. "Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, ob morju in na Vipavskem okoli 3, najvišje dnevne od -2 do 2, na Primorskem do 7 stopinje Celzija," napovedujejo pri Arsu.

V noči na ponedeljek spet rahel sneg

V nedeljo bo dopoldne pretežno jasno, jutro bo mrzlo in ponekod po nižinah megleno. Popoldne se bo od zahoda oblačnost postopno povečala. "V noči na ponedeljek in v ponedeljek bo prehodno rahlo snežilo, v nižjih legah Primorske pa večinoma rahlo deževalo," še napovedujejo pri Arsu. "Spet bo zapihala burja."

Nad zahodnim Sredozemljem je območje nizkega zračnega tlaka, z višinskim jugozahodnikom se topla fronta pomika nad severno Italijo in severni Jadran. "V nižjih zračnih plasteh k nam od vzhoda doteka hladen in vlažen zrak," razlagajo pri Arsu.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V ponedeljek bo nad severnim Sredozemljem nastal ciklon, ki se bo do torka že pomaknil nad južni Balkan. "V nadaljevanju bo nad severozahodno Evropo in severnim Atlantikom obsežno ciklonsko območje, nad severovzhodno Evropo pa obsežen anticiklon," pišejo pri Arsu. "Območje Alp bo predvidoma prešlo nekaj neizrazitih vremenskih front."

V ponedeljek bo pretežno oblačno, ponekod bo prehodno rahlo snežilo. "Od torka do petka kaže na razmeroma oblačno, a povečini suho vreme, le v torek bo nekaj več jasnine, zato pa tudi več možnosti za jutranjo meglo," še napovedujejo pri Arsu. "Jutranje temperature bodo okoli -5, dnevne pa malo nad ničlo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.