Slovenija
18 ogledov

Na terenu vsa gasilska društva

Podrto drevo Maribor Nino Verdnik
V okvari več kot tisoč transformatorskih postaj. Na terenu so vsa prostovoljna gasilska društva.

Nejveč preglavic je na cestah povzročal led, gasilci pa so imeli polne roke dela z odstranjevanjem dreves in vejevja. Aleš Ciringer, poveljnik poklicnih gasilcev v Mariboru je dejal, da so gasilci na terenu že dobrih 48 ur.

"Največ dela smo imeli z odstranjevanjem dreves in vejevja, ki je ogrožalo objekte in oviralo promet. Na terenu so bila aktivirana vsa prostovoljna gasilska društva in poklicni gasilci. Veliko dela je bilo z žago".

Prejeli 2.000 klicev na pomoč 

Tudi na regijskem centru za obveščanje Maribor so izpostavili, da so telefoni zvonili cel dan in da so prejeli slabih dva tisoč klicev na pomoč.

Mestna občina Maribor je sicer medtem zaradi nevarnosti padanja ledenih sveč in ledu iz dreves zaprla mestni park in ostale parke. Kot je dejal Vili Eisenhut iz Urada za komunalo, velikokrat ne pogledamo v zrak, kje bo kaj padlo na tla, zato bo treba nekaj časa zdržati brez obiska parka. Nevarnost je namreč že na visoki stopnji, v naslednjih dneh pa pride še odjuga, ki bo taljenje ledenih sveč samo še pospešila.

Motena oskrba z vodo 

Največji problem pa je ta vikend bila oskrba z elektriko. Na Elektru Maribor pravijo, da so zabeležili več kot tisoč okvarjenih transformatorskih postaj. Najhujša situacija je iz Bresternice, Kamnice proti Gaju in na Kozjaku ter na Pohorju. Ponekod so ljudje že tri dni brez elektrike. Zaradi izpadov električne energije pa je motena tudi oskrba z vodo. Danilo Burnač, direktor mariborskega vodovoda je pojasnil, da je zaradi izpada električne energije brez vode približno 5 odstotkov prebivalcev, ki je v omrežju mariborskega vodovoda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.