Slovenija
21 ogledov

Na tire položili betonske ovire

Na železniški progi Novo mesto–Črnomelj so neznanci na železniške tire položili iStockphoto
Na železniški progi Novo mesto–Črnomelj so neznanci na železniške tire položili betonske ovire. Vlak na srečo ni iztiril, v nesreči pa tudi ni bil nihče poškodovan.

V ponedeljek ob 19. uri so policisti prejeli obvestilo o nesreči na železniški progi Novo mesto–Črnomelj, v bližini Košenic. "Potniški vlak, na katerem je bilo 30 potnikov, je trčil v betonske ovire, ki so jih neznanci nastavili na železniške tire," nam je povedala Alenka Drenik, tiskovna predstavnica PU Novo mesto. 

V nesreči ni bil nihče poškodovan, na lokomotivi pa je nastala manjša premoženjska škoda. Policisti so opravili ogled in zbirajo obvestila.

Denarna globa in zaporna kazen
Kazenski zakonik za kaznivo dejanje ogrožanja posebnih vrst javnega prometa določa, da se z denarno kaznijo ali zaporom do dveh let kaznuje, kdor s kršitvijo predpisov o varnosti železniškega, ladijskega, zračnega prometa ali prometa na žičnicah ali javnem prevozu potnikov v cestnem prometu s kršitvijo predpisov o varnosti cestnega prometa iz malomarnosti povzroči nesrečo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.