Slovenija
43 ogledov

Na trg že kmalu nova stanovanja iz Celovških dvorov

Stanovanjski kredit Anže Petkovšek
Na trg že kmalu novih 51 stanovanj iz Celovških dvorov. Tisti, ki bodo izviseli pri prvem nakupu, pa bodo imeli prednost.

"Nov sklop 51-tih stanovanj v drugi lameli, ki se pospešeno čistijo, osvežujejo in so po potrebi deležna manjših prenov, bo kupcem na voljo predvidoma že v začetku novega leta," so sporočili iz Družbe za upravljanje terjatev bank, kjer pojasnujejo, da bo v drugem krogu na voljo 5 garsonjer, 21 dvosobnih, 17 trisobnih in 8 štirisobnih stanovanj.

Morebitna neprodana stanovanja iz prvega paketa, ki jih je DUTB dala na trg prejšnji mesec, bodo prednostno ponudili vsem ponudnikom oziroma kupcem, ki s svojo ponudbo pri nakupu stanovanj 1. prodajne faze niso bili izbrani. Dodaten ogled neprodanih stanovanj bo predvidoma organiziran v decembru.

Prav tako bodo kupci, ki v 1. prodajnem svežnju niso bili uspešni pri nakupu, imeli prednost pri nakupu stanovanj iz druge lamele. Če pride do situacije, da bodo neizbrani kupci podali enako najvišjo ponudbo za določeno stanovanje v 2. prodajni fazi kot novi kupci, se bo njihova prenesena varščina upoštevala kot časovno vplačana prva, posledično pa bo njihova ponudba najugodnejša.

Zaradi povpraševanja bodo postopek prodaje skrajšali

Prodajni proces in dnevi odprtih vrat za drugi sklop bodo potekali predvidoma med 15. januarjem in 15. februarjem 2017.

Za stanovanja, ki so bili sedem let prazna tudi zaradi sodnega spora med NLB in DUTB glede lastništva, zaradi ugodnih cen vlada precejšnje zanimanje. Zato so se prodajalci odločili, da bodo prodajni postopek in obdobje odprtih vrat iz 45 skrajšana na do največ 30 dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.