Slovenija
67 ogledov

Na Trgu republike nič več parkiranja

Trg republike Benjamin Kovač
Po obnovi bo trg namenjen le še prireditvam, pešcem in kolesarjem. Bo pa še naprej mogoče parkirati v podzemni garaži.

Parkirišče na ploščadi Trga republike je od danes zaprto, saj se v ponedeljek začenjajo pripravljalna dela pred prenovo. Od začetka aprila bo zaradi del oviran tudi promet na Šubičevi ulici, prenova pa bo predvidoma trajala do konca letošnjega septembra.

Prenova za 3,3 milijona evrov

Ljubljanska občina je za obnovo Trga republike z javnim naročilom izbrala podjetje KPL Rast, s katerim so na pogajanjih dosegli ceno izvedbe del v višini 3,3 milijona evrov z DDV. Obnova ploščadi bo potekala sočasno s prenovo konstrukcije podzemne garaže, dela pa bodo izvedli v smeri od južnega proti severnemu delu trga, so na Mestni občini Ljubljana (MOL) zapisali v sporočilu za javnost.

Podjetje KPL Rast bo prenovilo zaključne sloje ploščadi Trga republike po prvotnih načrtih arhitekta Edvarda Ravnikarja. Ploščad bodo prekrili s kamnitimi ploščami in kockami pohorskega tonalita v pasovih različnih širin. Linije vzorca bodo v pretežni meri potekale v smeri od vzhoda proti zahodu, ob Šubičevi ulici pa bodo linije postavljene pravokotno na omenjeno smer.

Del obnove bo financiralo podjetje BSL. Družba Tosido bo v okviru tega odstranila obstoječe sloje tlaka nad armirano betonsko ploščo, prenovila konstrukcijo plošče nad prvo kletjo garaže, izvedla naklonske betone s hidroizolacijsko zaščito ter obnovila oziroma postavila odtočne rešetke in talne iztoke, so zapisali na MOL.

Ne bo več parkirišče

Na Trgu republike po prenovi ne bo več mogoče parkirati, saj bo postal osrednji mestni in državni trg, so še pojasnili na MOL.

Komentarjev 5
  • vico 08:50 16.marec 2014.

    ja bil ze cajt da se tut to zrihta

  • URIAH HEEP 15:51 15.marec 2014.

    Oz kar njegovo premoženje. Sigurno se da že na uč ocenit, da zapravi več, kot zasluži.

  • URIAH HEEP 15:50 15.marec 2014.

    Tko ja, extra kocke, pa Jankovičev trr takoj predgledat, od kje prihaja denar za plačilo luksuza. Plača je sigurno premajhna, vse njegove firma pa imajo itak blokirane račune že več let.