Slovenija
15 ogledov

Na Triglavu o dokapitalizaciji

Triglav zavarovalnica BOBO Žurnal24 main
Na današnji skupščini bodo lastniki večinsko državne Zavarovalnice Triglav odločali o možnosti povečanja osnovnega kapitala.

Na današnji skupščini bodo lastniki Zavarovalnice Triglav odločali o možnosti povečanja osnovnega kapitala za 50 milijonov evrov. Hkrati pa bodo na predlog Agencije za upravljanje kapitalskih naložb odločali tudi o preklicu sklepa v zvezi z odobrenim kapitalom, ki je bil sprejet na skupščini 18. aprila 2008.

Delničarji Zavarovalnice Triglav bodo na današnji skupščini odločali tudi o nakupih lastnih delnic. Ker je cena njene delnice na borzi trenutno izredno nizka, zavarovalnica pa razpolaga z zadostnimi finančnimi sredstvi, naj bi po predlogu enega od delničarjev kupila za 25 milijonov evrov lastnih delnic.

Miodrag Djurdjević iz Solkana, ki ima v lasti 548 delnic Zavarovalnice Triglav, je v nasprotnem predlogu za skupščino zapisal, naj se družbo pooblasti za nakup do 1.136.757 lastnih delnic po ceni do knjigovodske vrednosti. Uprava družba bi tako pridobljene delnice lahko tudi odsvojila brez predhodnega soglasja skupščine.

Po oceni uprave Zavarovalnice Triglav Djurdjevićev predlog ne vsebuje vseh vsebin, ki jih za veljavnost takšnega skupščinskega sklepa zahteva zakon o gospodarskih družbah. Manjkajo denimo najmanj obdobje veljavnosti pooblastila in najnižja nakupna cena delnic ter podrobnejša ureditev odsvajanja lastnih delnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.