Slovenija
24 ogledov

Na udaru vlomilcev so hiše

“Na Obali je zdaj več turistov in tujcev, zato naj prebivalstvo zavaruje svoje p Žurnal24 main
Tatvine. Na Goriškem opozorila zaradi vlomov, na Obali odnesli celo zidni sef.

Konec aprila je nekdo ponoči vstopil v stanovanje ene od hiš na Bernardinu in odmontiral zidni sef, v katerem je bilo več gotovine. Na tem območju je bilo v zadnjem času po ocenah domačinov več tovrstnih kaznivih dejanj, a na Policijski upravi Koper to zanikajo.

Statistika tatvin
Koper. Bilo jih je 2.171, za 4,6 odstotka več kot leto prej; delež preiskanosti je 21-odstoten. Postojna. 569 tatvin, kar je za skoraj 21 odstotkov več glede na leto 2009; delež preiskanosti je več kot 23-odstoten. Nova Gorica. Statistike za lani še ni.

“Statistika ne kaže odstopanj. Vsekakor pa bi prebivalce, še posebno v teh prazničnih dneh, radi pozvali k previdnosti; na našem območju je precej več ljudi kot po navadi, zato je dobro zavarovati svoje premoženje in ravnati samozaščitno,” poziva tiskovna predstavnica Anita Leskovec.

Tarče predvsem hiše
Na območju novogoriške policijske uprave pa pravijo, da so tarče napadov v zadnjem času predvsem stanovanjske hiše. “Storilci izkoriščajo odsotnost stanovalcev, vlom oziroma tatvino večinoma izvršijo zvečer, kradejo pa predvsem denar, nakit in druge vrednejše predmete,” razkriva Dean Božnik z novogoriške policijske uprave. Stanovalce opozarja, naj, ko opravljajo dela na vrtu, garaži ali ko le “skočijo” k sosedu, objekte zaklepajo. Storilci namreč praviloma izbirajo stanovanjske hiše, kjer je vstop lažji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.