Slovenija
19 ogledov

Na ulice tudi študenti in upokojenci

Protest ZSSS Saša Despot
Študentska organizacija podpira protestni shod, ki so ga najavile nekatere konfederacije sindikatov.

 

Študentje se ga bodo udeležili zaradi ukrepov, ki jih predlaga vlada. V zvezi društev upokojencev se še niso odločili, a "verjetno" bodo na proteste šli. Več o sodelujočih na protestih bo sicer znanega v ponedeljek, napovedujejo v sindikatih.

"Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) se je za udeležbo na protestih odločila zaradi škodljivih in enostranskih ukrepov vlade, ki jih predlaga vlada in ki močno poslabšujejo socialni položaj mladih. Predvsem pa smo se tako odločili zato, ker vlada daje drugim družbenim skupinam prednost pred mladimi, ki smo najbolj ranljivi v trenutni krizi," so poudarili v ŠOS.

Predsednica Zveze društev upokojencev Slovenije (Zdus) Mateja Kožuh Novak je pojasnila, da se upravni odbor zveze o tem, ali sodelovati na protestih ali ne, odloča na dopisni seji. Njihova odločitev bo po njenih besedah znana v petek ali v ponedeljek, vendar se bodo "verjetno" odločili za udeležbo.

V Konfederaciji sindikatov javnega sektorja, kjer so napovedovali novinarsko konferenco o sodelujočih na protestih za petek, so popoldne poudarili, da je novinarska konferenca prestavljena na ponedeljek. Na njej bodo sodelovali tako predstavniki konfederacije kot tudi Zveze svobodnih sindikatov Slovenije.

V Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije so v ponedeljek zaradi nestrinjanja z načinom razreševanja krize v državi za november napovedali demonstracije. Prav tako so istega dne tudi v Konfederaciji sindikatov javnega sektorja potrdili, da nameravajo svoje nezadovoljstvo s smerjo, v katero gre država, izraziti na organiziranem, kulturnem protestnem shodu.

Komentarjev 2
  • Teja Zabret 20:42 05.november 2012.

    saj vi študenti ste gotovo bol pametni in jim dajte vedeti da smo v gnili eu državi ki se imenuje balkan

  • pravaresnica123 22:14 25.oktober 2012.

    Tooooooooooooooooo študenti, dajte jim po riti. Vi, ki imate znanje in nimate prihodnosti ste edini, ki lahko v tej gnili državi spremenite kaj na bolje. Imate pa podporo nas "oldijev".