Slovenija
154 ogledov

Na urgenci nikogar, ker ni denarja

Čakalnica na urgenci Nik Rovan
Čakanje. Bralka je prišla na urgenco v Ivančno Gorico, kjer so jo čez nekaj minut napotili v Ljubljano.

Ko je bralka hčerko z razbito glavo pripeljala na urgenco v Ivančno Gorico, tam ni bilo nikogar. Čez nekaj minut so jo po konstantnem zvonjenju napotili v Ljubljano. “Saj tokrat ni bil problem, ker ni bilo nič hujšega, ampak kaj pa, če bi bilo?” se je spraševala bralka.

“Že 40 let imamo tako organizirano dežurno službo, da imamo zdravnika in voznika zdravstvenega tehnika, ki pa sta bila takrat na terenu,” je pojasnil Janez Mervič, direktor Zdravstvenega doma (ZD) Grosuplje, ki ima z ZD Ivančna Gorica in Videm - Dobrepolje organizirano dežurno službo. Dodal je, da morata pokriti območje od Ambrusa do Škofljice, zato ju včasih v ambulanti ni po dve uri.

Po njegovih besedah so že večkrat poskušali dobiti denar za sestro, ki bi bila ves čas v ambulanti, a ga nikoli niso. “Ob vsem tem varčevanju se lahko zgodi tudi, da urgence pri nas ne bo več in da bodo morali vsi iti v Ljubljano. Da so vašo bralko napotili tja, je bilo prav, saj je popolnoma normalno, da zdravnika ni ves čas na urgenci,” je zaključil Mervič.

Komentarjev 3
  • privat 09:31 10.december 2012.

    to je Slovenija..kaznujejo samo po cesti kakor cestni razbojniki! Policijo je treba razpustiti!

  • privat 09:23 10.december 2012.

    Kje je zdaj dohtorski kodeks o etičnem delu...bogataši nimajo etike!! Razvajali smo jih sto let ,zdaj pa so jezni ,ker zaslužijo samo desetkrat več kakor mi..Kje pa je roka pravice za namerno nedelo za dohtorje???

  • boskre 08:33 10.december 2012.

    V sosednjem članku pa vodja informatike na MZ brez problemov najde 2,2 MIO EUR za e-recepte, ki so sicer pri konkurenci vredni približno 0,5 MIO EUR. Zanimivo.