Slovenija
25476 ogledov

Na vidiku je velika sprememba vremena

Hladno vreme
Tudi meja sneženja se lahko v takih pogojih spusti zelo nizko.

"Čeprav je do tja še slaba dva tedna, so najprestižnejši modeli zaenkrat kar enotni," pišejo pri vremenskem portalu Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved. "Po 15.septembru se počasi začne od severozahoda proti Alpam in Srednji Evropi spuščati izrazita vremenska fronta z arktičnim pridihom, kar bi lahko bilo uvod v jesensko vreme s precej nižjimi temperaturami." Dodajajo, da se ob takih jesenskih vdorih ponavadi tudi meja sneženja spusti zelo nizko.

Konec tedna otoplitev

Do takrat pa bo po prehodni ohladitvi konec tedna prišlo do še ene otoplitve, s temperaturami večinoma čez 25 stopinj Celzija. 

"Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo," napovedujejo pri Agenciji za okolje. "Popoldne in zvečer bodo nastale posamezne plohe ali nevihte. Verjetnejše bodo v severnih krajih. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26, na Primorskem do 28 stopinj Celzija."

Jutri dopoldne se bo od zahoda postopno pooblačilo. "Dopoldne se bodo v zahodni polovici Slovenije začele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, popoldne pa postopno tudi drugod," pišejo pri Arsu. "Krajevne padavine se bodo nadaljevale v noč na soboto. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju 19, najvišje dnevne od 20 do 25 stopinj Celzija."

V soboto bo še spremenljivo vreme in predvsem sredi dneva in popoldne bodo še krajevne plohe. V nedeljo bo sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla, popoldne ni izključena kakšna ploha ali nevihta.

"V petek se utegne vreme poslabšati"

Od ponedeljka do četrtka bo zelo verjetno suho in sončno vreme, jutra bodo marsikje po nižinah meglena. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 25 °C. V petek se utegne vreme poslabšati, a to še ni prav zanesljivo.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"V nedeljo se bo nad srednjo Evropo in tudi nad nami okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo nato vztrajalo vsaj do četrtka," napovedujejo pri Arsu. "K nam bo dotekal razmeroma suh in topel zrak. V petek se utegne vremenska slika spremeniti."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • matermila 19:31 06.september 2018.

    "V petek se utegne vreme poslabšati" Zvečer se bo pa najverjetneje stemnilo.

  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 16:03 06.september 2018.

    ja prišlo bo do ohladitve mogoče do snega do nižin pač posledica globalnega segrevanja in ostale pravljice za lahko noč otroci. Če nas bo zeblo bo za gretje poskrbel hrvaški HAARP blizu karlovca z milijoni watov, ki jih spušča v ...prikaži več zrak. http://istinomprotivlazi.com/novosti/455-kolinda-ostavi-se-nogometa-i-ukloni-jeb-ni-haarp-iz-tusilovica-koji-nam-unistava-usjeve-i-zdravlje

  • Avatar Leon
    Leon 09:27 06.september 2018.

    Na vidiku je velika sprememba vremena................dež do nižin ! Vremenarji so podvrst jasnovidcev in šlogarjev .