Slovenija
18178 ogledov

Na vidiku prvi vročinski val

Vreme: Na vidiku prvi vročinski val Profimedia
V naslednjem tednu nas najverjetneje čaka prvi vročinski val.

Pred nami je nekaj dni spremenljivega vremena. Danes popoldne in zvečer bodo nastale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na soboto. "Možna bo tudi kakšna močnejša nevihta," pravijo na agenciji za okolje. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31 stopinj Celzija. 

V soboto bo oblačno, občasno bo deževalo. Pihal bo vzhodni veter. Na Primorskem bodo prevladovale posamezne plohe in nevihte, pihala bo burja, ki bo najmočnejša od sobote zvečer do nedelje zjutraj. Shladilo se bo. 

Nedelja bo, podobno kot sobota, oblačna, padavine bodo od severozahoda do večera večinoma ponehale. Veter bo slabel.  Portal ciklon.si napoveduje, da bi lahko v prihajajočem vikendu "v večjem delu države padlo med 25 in 40 mm padavin"

Šlo bo čez 30 stopinj

V ponedeljek in torek bo sončno, čeprav v ponedeljek popoldne ni izključena kakšna ploha. V naslednjih dneh se bo hitro segrelo. Agencija za okolje napoveduje, da lahko v drugi polovici tedna temperature presežejo mejo 30 stopinj. V hribih severne Slovenije se bodo lahko pojavljale posamezne popoldanske nevihte. 

"V drugi polovici tedna bomo najverjetneje deležni nekajdnevnega sončnega in vročega vremena z najvišjimi dnevnimi temperaturami v večjem delu države kar nekaj stopinj nad 30 °C," pišejo. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1