Slovenija
19 ogledov

Na vlakih sposojanje knjig

Mestna knjižnica Ljubljana je za začetek projekta Knjiga na vlaku prispevala 400 Žurnal24 main
Prestolnica knjige. Slovenske železnice bodo potnikom na še neznanem številu vlakov ponudile knjige.

“Od srede naprej bodo knjige nameščene na enem vlaku ICS,” pravi Marko Tancer s Slovenskih železnic (SŽ) in napoveduje, da bodo knjige namestili še v drugih dveh garniturah vlakov ICS. Knjige načrtujejo tudi v drugih vlakih višjega ranga, dodaja, a njihovo število še ni določeno. “Na vlaku ICS bodo knjige na voljo na policah ob vhodih in v restavraciji,” razloži Tancer.

V sredo bodo projekt Knjiga na vlaku uradno odprli na železniški postaji, ko bosta župan Zoran Janković in generalni direktor SŽ Goran Brankovič prerezala trak.

Knjige za projekt bo v celoti priskrbela Mestna knjižnica Ljubljana (MKL), ni pa izključena niti možnost, da se pridruži še kakšna založba. “V začetni fazi je MKL prispevala 400 knjig iz fonda darov, v naslednjih mesecih pa bomo nadaljevali donacijo knjig,” pravi Vesna Trobec iz MKL. Tako bodo promovirali bralno kulturo in Ljubljano, svetovno prestolnico knjige. “Knjige so namenjene potnikom za branje na vlakih in ni načrtovano, da bi darovane knjige knjižnica zahtevala nazaj,” razlaga Trobčeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.