Slovenija
17 ogledov

Na vodko in nato s taksijem domov

Subvencionirani taksiji naj bi zmanjšali število prometnih nesreč. (Foto: Nik Ro Žurnal24 main
Subvencija. Za prevoz s taksijem po zabavi.

Taksi. Mladi med 16. in 30. letom imajo od danes možnost, da na infotočki društva DrogArt na Kolodvorski ulici 20 prevzamejo izkaznico After taxi in pet kupončkov po štiri evre za subvencionirano vožnjo s taksiji.

Cilj akcije After taxi je zmanjšati število prometnih nesreč zaradi vožnje pod vplivom alkohola,” je poudarila vodja projekta Lucija Dovžan.

Za posameznika 20 evrov
Obrazec za naročilo izkaznice in kupončkov se nahaja na spletni strani Aftertaxi.si, posameznik pa jih lahko dvigne le enkrat. “Kupončke lahko za mladostnika prevzamejo tudi starši, akcija pa bo trajala, dokler se naša blagajna ne izprazni,” je dejala Dovžanova in dodala, da je največ sredstev prek razpisov prispevala Mestna občina Ljubljana. Kupončke bo možno unovčiti ob sobotah in nedeljah med polnočjo in 7. uro – lahko posamično za manjši znesek, ob večjem znesku pa več kuponov hkrati. Če bo vrednost vožnje presegla vrednost kuponov, bo razliko treba doplačati.

Ne le v Ljubljani in okolici
Za zdaj bo projekt potekal le v Ljubljani in okolici, pripravljamo pa širitev tudi v druge regije, pri čemer je pogoj razvita taksislužba,” je povedala Barbara Purkart iz DrogArta. Po njenih besedah je Adriatic Slovenica, generalni sponzor projekta, že izrazil zanimanje za obalno-goriško regijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.