Slovenija
227 ogledov

Na voljo tudi v Sloveniji: pogreb si plačajte že danes

Krsta iStockphoto
Za pogreb se lahko dogovorite že danes. V Sloveniji je na voljo nova storitev, ki to omogoča.

Podjetje MPN d. o. o. ponuja storitev Moj pogrebni načrt, s katero lahko posameznik že danes poskrbi za svoj pogreb. V podjetju pravijo, gre za enostavno in stroškovno učinkovito storitev, ki razbremeni bližnje v čustvenih in stresnih trenutkih.

Posameznik lahko izbira med tremi osnovnimi paketi storitev. Izbira lahko med pogrebom s krsto ali žarnim pogrebom. Pri tem imajo za vsako od oblik na voljo tri različne načrte, in sicer osnovni in premium načrt. Za pogreb s krsto še standardni načrt, za žarni pogreb pa še možnost raztrosa na pokopališču. V prihodnje načrtujejo tudi ponudbo izvedbe posebnih želja in alternativnih oblik pokopa. 

Vplačani znesek bo zadostoval

"Pri MPN je vsak pogrebni načrt oblikovan tako, da vplačana sredstva zadoščajo za izvedbo dogovorjenega pogreba. Minimalno lahko od privarčevanega zneska odstopajo le pokopališke in dodatne pogrebne storitve. Ta strošek lahko svojci poravnajo naknadno. Morebitni presežek sredstev bo MPN vrnil," pravijo v podjetju.  

Podjetje sredstva, ki jih vplača naročnik, kot lastna sredstva vplača v Alternativni investicijski sklad, ki jamči za varnost. Privarčevana in naložena denarna sredstva so na razpolago takoj po smrti. Za izvedbo in plačilo pogreba v trenutku smrti zadošča klic svojca na brezplačno telefonsko številko. Cene za pokopališke in dodatne pogrebne storitve družba jamči do zneska, navedenega v pristopnici in povečanega za inflacijo. 

 dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Žurnalček 18:15 24.oktober 2016.

    PA KAJ REKLAMIRATE PREVARANTE , POTEM SE POSTE PA S PEPELOM POSIPAL, da jim niste pomagal v prevari ! Kakšne obveznosti ima d.o.o do svojih kupcev i predplačnikom ? NIKAKRŠNJIH !!!!!! Tak način pogreba , bi lahko kupili samo pri ...prikaži več Zavarovalnici s 50 letno tradicijo , pri ZZSZ in eventualno pri JP Žale !

  • Dušan Maljevac 15:07 24.oktober 2016.

    Jaz kot Lovec si želim da me odnesejo na krmišče za medvede.

  • malonaokoli 11:18 24.oktober 2016.

    jaz sem brez vseh stroškov podaril telo inštitutu medicine in tam bom ležal v hladilniku sedem let, dokler me ne razkosajo študentje.