Slovenija
55 ogledov

Na vrh Petrola prihaja Berločnik

Aleksander Svetelšek (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Nadzorni svet Petrola sprejel Svetelškov odstop. Nadomestil ga bo za zdaj še prvi mož Istrabenza Tomaž Berločnik.

Nadzorni svet Petrola je za predsednika uprave v obdobju do nastopa novega imenoval zdajšnjega člana uprave Roka Vodnika. Petrol bo vodil en mesec, potem pa bo vodenje prevzel Tomaž Berločnik, ki z jutrišnjim dnem daje odpoved kot predsednik uprave Istarbenza.

A Svetelšek kot svetovalec uprave ostaja v Petrolu še šest mesecev.

 

Posli v korist družbe
 Nadzorni svet se je danes sicer sestal zaradi pobota terjatev SCT do Petrola, ki naj bi znašale okoli 12 milijonov evrov .

 „Posli z SCT so bili v korist družbe Petrol,“ je danes poudaril Svetelšek.

Za odstop se je odločil, ker je bila zadeva tako odmevna v javnosti in ni hotel, da bi se okoli posla pojavljali kakršnikoli dvomi o njegovi transparentnosti. Prepričan je, da bi bilo zaradi zadnjih dogodkov poslovno preveč obremenjujoče voditi Petrol.

Pogajanja že pred sejo
Kot je že pred sejo poročal časnik Dnevnik, se je Svetelšek že pred začetkom seje začel pogajati o odstopu, s čimer naj bi se izognil razrešitvi. Po uredbi vlade, ki velja za Petrol, naj bi Svetelšek dobil tri plače odpravnine.

To je še potrdil prihod odvetnice Nine Zidar Klemenčič, ki je na sejo prišla uro po njenem začetku, predvidoma zato, da pregleda papirje, ki so jih ponudili Svetelšku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.