Slovenija
21 ogledov

Na Vrhniki dodatna ograja

Begunci v Nemčiji EPA
Župani občin, v katerih se nahajajo sprejemni in namestitveni centri, so na dopoldanskem sestanku na notranjem ministrstvu izrazili zaskrbljenost glede varnosti občanov. Kot je na novinarski konferenci pojasnil državni sekretar Boštjan Šefic, so jim zagotovili, da bodo storili vse za zagotavljanje varnosti, saj je to njihova naloga.

Šefic je po današnjem sestanku s predstavniki občin pojasnil, da so na njem pregledali pretekle aktivnosti in ocenili opravljeno delo, obenem pa so jim predstavili prihodnje prioritete notranjega ministrstva, vezane na migrantsko krizo. Podali so jim tudi informacijo glede financiranja in o poteku ocene posredne škode, ki jo povzroča migracijski val. Ta trenutek sicer ocene o tem, kakšna je nastala škoda, še ni, je dejal Boštjan Šefic.

Kot je pojasnil, so župani med drugim opozarjali na gospodarsko škodo in izražali zaskrbljenost glede zagotavljanja varnosti. Po besedah državnega sekretarja so jim zagotovili, da bodo storili vse za zagotavljanje varnosti občanov, pa tudi v sprejemnih in namestitvenih centrih. Okoli nastanitvenega centra na Vrhniki so tako že postavili dodatno ograjo, ki preprečuje dostop do tamkajšnje šole in vrtca.