Slovenija
136 ogledov

Na vrhu Kanadčan in Slovenka

Firefighter Combat Challenge
1/16
Tine Kušar
Pa smo lahko tudi pri nas videli, kaj pomenita najtežji dve minuti v življenju. Radovljiški gasilci so namreč v samo prestolnico pripeljali tekmovanje Firefighter Combat Challenge. Najboljši Slovenec je osvojil drugo mesto.

Najboljši čas je na tekmovanju dosegel profesionalni gasilec iz Kanade, Joe Triff, drugi je bil Domen Pavšič, prostovoljni gasilec iz PGD Begunje, tretji pa Tilen Feldin, prostovoljec iz Most pri Komendi. Med dekleti je slavila Tea Bizjak. Na tekmovanju so morali v polni gasilski opremi preteči poligon in med tem premagati številne ovire, med drugim mora teči v tretje nadstropje z utežjo na ramenih, na vrh še enkrat potegniti 19 kg težko utež, vleči lutko oz. ponesrečenca, težkega 80 kg, z lahkim kladivom potolči težko klado ter zbiti tarčo z vodno cevjo.

Prireditve se je udeležil tudi Darko But, generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, ki je dejali, da si želi, "da bi bilo takšnih tekmovanj čim več, saj spodbujajo mlade za gasilstvo." Gasilci se bodo na Rudniku pomerili tudi jutri, tekmovanje pa bo toliko bolj pomembno zato, ker hkrati predstavlja kvalifikacije za svetovno prvenstvo. To bo med novembra v Južni Karolini.

Komentarjev 2
  • vidic 18:09 18.september 2011.

    Bravo fantje in dekleta. V članku pa je napaka, saj je bil drugi Domen Pavlič.

  • principiumnovum 07:25 18.september 2011.

    Bravo! Punce smo še enkrat več dokazale, da je bila opustitev obveznega služenja vojaškega roka za moške velika napaka, saj so se pomehkužili in namesto, da bi osvajali lovorike za našo dražvo, moramo le-to početi ženske. Slovenci so postali pezdetje ...prikaži več zaradi zgrešenega gabrijanskega šolskega sistema, ki na trg dela plasira samo fixofafarje, fujdevejevce, platfuserje ter ostale eledeesarske pezdete.