Slovenija
11 ogledov

Na vrhu lestvice znova Borut Pahor

prvi dan šole Saša Despot
Na POP TV objavili anketo, ki jo je naredil Inštitut Midiana.

Na lestvici priljubljenosti med politiki je še vedno na prvem mestu predsednik republike Borut Pahor, sledi mu evropska komisarka Violeta Bulc. Na tretjem mestu je prvak SD Dejan Židan, sledi mu premier Miro Cerar. Tako pravi v nedeljo predstavljena anketa POP TV, ki jo je opravil Inštitut Mediana na vzorcu 708 državljanov.

Peti po priljubljenosti je vodja ZL Luka Mesec. Na šestem mestu je predsednica NSi Ljudmila Novak, sledita ji poslanka ZL Violeta Tomič in finančni minister Dušan Mramor

Na samem vrhu znova SDS

Med strankami je po priljubljenosti na prvem mestu opozicijska SDS, ki bi jo trenutno volilo 13,5 odstotka vprašanih. Sledi ji SMC z 11-imi odstotki, tretja pa je Združena levica, ki ima podporo 7,5 odstotka. Sledijo NSi s 5,6-odstotno podporo, SD s 5,2-odstotno podporo volivcev, DeSUS pa 4,6 odstotka. Zunajparlamentarna SLS ima podporo 2,6 odstotka vprašanih, ostale stranke imajo okoli enega odstotka podpore ali celo manj.

Veliko je tistih volilcev, ki ne vedo, koga bi volili. Teh je več kot petina vprašanih. Da ne bi volilo nobene od obstoječih strank, je odgovorilo 11,5 odstotka vprašanih.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 1