Slovenija
61 ogledov

Na vrsti je Grafist

Olga Franca in Bojan Zadel zaslišanja pred preiskovalnim sodnikom ne želita kome Žurnal24 main
Oškodovanja Luke Koper. Preiskovalni sodnik zaslišuje nekdanje nadzornike.

Posli. Pred preiskovalnim sodnikom koprskega okrožnega sodišča bosta po naših informacijah danes zaslišana nekdanja nadzornika Luke Koper Olga Franca in Bojan Zadel, in sicer glede poslov s podjetjem Grafist.

Pri naših poslih z Luko ni bilo nobenih nepravilnosti.
Ante Guberac, Grofist

Spomnimo, Luka Koper je z Grafistom od novembra 2007 do januarja 2008 sklenila tri pogodbe, ki so bile tudi pod lupo posebne revizije družbe PricewaterhouseCoopers. Ta je med drugim ugotovila, da je največja možna škoda, ki jo je Luka utrpela pri teh poslih, nekaj čez 4,6 milijona evrov. Pri teh transakcijah so revizorji med drugim ugotovili, da ima najemna pogodba z Grafistom za pet parcel v Bertokih nestandardne in neugodne pogoje za Luko, da je bila deponija (dodatna parkirišča za pretovorjene avtomobile) zgrajena brez gradbenega dovoljenja, zaradi česar je Luka plačala precejšnjo denarno kazen in stroške odstranitve, revizorjem pa se je zdel nadstandarden tudi razpis za izdelavo deponije Bonifika.

Guberac: Vse je čisto
Vsi posli so bili sklenjeni skladno z zakonodajo. Odločno zavračam, da bi Luko kakorkoli oškodovali. V bistvu smo jim na njihovo željo in pritisk z našimi parcelami pomagali, saj so le tako lahko obdržali posle pretovarjanja avtomobilov, ki jih niso imeli več kam voziti,” pravi Ante Guberac, prvi mož Grafista. Poudarja, da njegovo podjetje v Luki ni dobilo nobenega gradbenega posla: “Ob velikih investicijah, ki so jih imeli, je torej že to dokaz, da Grafist ni imel nobenega privilegiranega položaja. Verjetno je tudi pri tem postopku v ozadju precej politične motiviranosti.” Koprsko tožilstvo glede Luke Koper sicer vodi sedem odprtih postopkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.