Slovenija
16 ogledov

Na vsakega Slovenca en evro

denar evro podkupnina Shutterstock
V okviru pomoči najbolj ogroženim bo Slovenija letos prejela okoli dva milijona evrov sredstev, kar je štirikrat več kot leto poprej.

Evropska komisija je sporočila, da bodo sredstva za pomoč najbolj ogroženim v Evropski uniji letos povečali na 500 milijonov evrov, pomoč pa naj bi prejelo med 18 in 19 milijonov ljudi v 20 državah članicah EU. Kot so sporočili iz Bruslja, bo Slovenija letos prejela štirikrat več sredstev kot lani. Program je Sloveniji takrat namenil 515.467 evrov sredstev, letos pa naj bi prejela okoli 2,018 milijona evrov.

Več sredstev zaradi spremembe dogovora

Povečanje sredstev je posledica decembrskega dogovora o novih uredbah, ki bi v primeru neobstoja javnih zalog dovoljevala dodelitev denarja za nakup prehrambnih izdelkov na trgu. Pred tem je namreč veljalo, da se vsakršna hrana v okviru programa lahko pridobi zgolj iz javnih intervencijskih zalog, in ne z odprtega trga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.