Slovenija
2 ogledov

Na zavod kar prek spleta

Prek spleta se je bilo do zdaj mogoče uvrstiti le v virtualno borzo dela in naro Žurnal24 main
Brezposelni. Z novo e-storitvijo do prijave na zavod in nadomestila.

E-storitve. Brezposelni se lahko  po novem kar prek spleta prijavijo na zavod za zaposlovanje  in oddajo vlogo za uveljavljanje pravice do denarnega nadomestila. Tako se lahko tisti, ki so vešči uporabe interneta, izognejo vrstam pred uradniškimi okenci. Vlogo je namreč prek spleta mogoče oddati 24 ur na dan, ne glede na uradne ure zavoda.

Nujna je registracija

Brezposelni se mora na spletni strani zavoda najprej registrirati v njihov sistem e-storitve. Nato odda elektronsko prijavo v evidenco brezposelnih in morebiti še zahtevek za denarno nadomestilo. Po oddaji izpolnjenih elektronskih vlog brezposelni po elektronski pošti prejme potrdilo, da je obrazce oddal. V treh delovnih dneh prejme tudi termin za prvi obisk pri svetovalcu zaposlitve in vabilo na informacijsko-motivacijski seminar. Na prvem posvetu s svetovalcem brezposelni opravi identifikacijo ter podpiše prijavni obrazec in zahtevek za denarno nadomestilo. Tisti, ki ne uporabljajo interneta, se bodo sicer še vedno lahko prijavljali v prostorih zavoda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.