Slovenija
4 ogledov

Načelni Pogačnik zavrnil kupčkanje

Pogačnik je prepričan, da bo prihodnost oprala njegovo dobro ime. (Foto: Boštjan Žurnal24 main
Odstopljeni minister za kmetijstvo Milan Pogačnik je pred poslanci zavrnil vsakršno vpletenost v korupcijo ali trgovanje z zakoni. Kot je dejal, odstopa iz načelnih razlogov.

Poslanci DZ so se seznanili z nepreklicnim odstopom Milana Pogačnika, ki je odstopil minuli teden, potem ko so prišli na dan policijski telefonski prisluhi med njim, aretiranim poslancem SNS Srečkom Prijateljem in predsednikom SNS Zmagom Jelinčičem.

Poslanci so enoglasno s 67 glasovi za odpovedali poslansko imuniteto Srečku Prijatelju. Več o primeru tukaj.

Pogačnik je zatrdil, da ni bilo kupčkanja z zakoni prav tako pa da ni vpleten v nobeno koruptivno dejanje. To bodo po njegovem dokazali dokumenti glede zadev, ki se mu očitajo.

Dosedanji minister sicer pravi, da je odstopil iz načelnih razlogov. "Mislim, da bi bilo predvsem oteženo nadaljevanje zastavljenega dela ministrstva in verjemite mi − kmetijsko ministrstvo je zelo pomembno za Slovenijo in na to prevečkrat pozabljamo," je povedal Pogačnik.

Podrli sta ga dve zadevi
Kot je znano, naj bi se Pogačnik z SNS pogajal za podporo zakonu o kmetijskih zemljiščih, v zameno pa naj bi v Murski Soboti priskrbel za zemljišče za gradnjo letalskega muzeja. Že prej se je Pogačnik znašel pod plazom kritik zaradi postopkov ministrstva glede bulmastifov z Oražnove.

Pogačnik je namreč mnenja, da je nemogoče, da še naprej uspešno opravlja nalogo ministra, ne glede na krivdo. "Mislim, da bi bilo predvsem oteženo nadaljevanje zastavljenega dela ministrstva in verjemite mi − kmetijsko ministrstvo je zelo pomembno za Slovenijo in na to prevečkrat pozabljamo," je povedal Pogačnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.