Slovenija
41 ogledov

Načrt: 89 ljudi na cesto

Acroni Jesenice (Foto: Renata Škrjanc) Žurnal24 main
V letošnjem letu v jeseniškem Acroniju načrtujejo zmanjšanje števila zaposlenih za 89. Obetajo si 15 milijonov evrov neto dobička.

Direktor družbe Slavko Kanalec napoveduje, da se bo letos število zaposlenih zmanjšalo za 89 na račun rednih in predčasnih upokojitev. Odločitev naj bi bila načeloma usklajena s sindikati. Predsednik sindikata Neodvisnost Klemen Drobič je ob tem dejal, da se strinjajo samo z odpuščanjem v sklopu upokojevanja. Da je številka ljudi, ki naj bi bili odpuščeni v letošnjem letu, previsoka, pa opozarja predsednik sindikata Skei v Acroniju Marjan Žurman.

V načrtih za letošnje leto je predvideno, da bodo prodali 335 tisoč ton izdelkov in zanje iztržili 483 milijonov evrov. Družba si ob koncu leta obeta 15 milijonov evrov neto dobička, medtem ko so lani dosegli 1,5 milijona evrov dobička. Lani je imelo podjetje za 17 milijonov evrov naložb, medtem ko jih za letos načrtujejo 30 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.