Slovenija
12 ogledov

Načrta ne bodo dosegli

Gabriel Škof je povedal, da zaradi povečanih škodnih dogodkov in gibanja vrednos Žurnal24 main
Zaradi neurij in plimovanja so v zavarovalnici Adriaticu Slovenija izplačali več škode.
"Zaradi katastrofalnih neurij in decembrskih poplav smo v tem letu zavarovalnice izplačale najvišje premoženjske škode v tem desetletju," je dejal Gabriel Škof, predsednik uprave Adriatic Slovenice (AS), ob današnji predstavitvi letošnjega poslovanja. Pri tem je AS do oktobra ustvarila za 213 milijonov evrov bruto premij in izplačala 146 milijonov evrov bruto škode.

 

Ocene poslovanja

Škoda. AS predvideva, da bo letos ustvarila za 257 milijonov evrov bruto premij (lani 251), od tega z naslova premoženjskih premij dobrih 145 milijonov evrov. Izplačali naj bi za 174 milijonov evrov škode (lani 170).

Toča in plima
“Katastrofalna neurja s točo julija in avgusta so povzročila za nekje 19 milijonov evrov škode, AS pa je imela pri tem 12 tisoč škodnih primerov,” dodaja Škof. Pri tem so bili prizadeti predvsem stavbe in avtomobili, nekoliko manj škode je bilo na kmetijskih zemljiščih.

Ob decembrskem visokem plimovanju pa je zavarovalnica AS obravnavala nekoliko več kot 250 škodnih primerov in pri tem ocenila približno od 500 do 600 tisoč evrov škode, ki so jo zavarovanci uveljavljali predvsem pri poplavljenih stavbah in kleteh, nekoliko manj pa pri avtomobilih. Teh je bilo le okrog 20.

Niso dosegli načrta
Predsednik uprave je povedal, da je bil za leto 2008 predviden dobiček v višini 25 milijonov evrov pred davki, zdaj pa vse kaže, da dobička ne bo. Poudaril je, da zavarovalnica s 1.030 zaposlenimi in 27,8 milijona evrov osnovnega kapitala nima težav s kapitalsko ustreznostjo, saj jo celo presega.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.