Slovenija
30 ogledov

Načrti za sto milijonov

Marina Barbara Milavec
Marina Portorož bi občini v zameno za parcele zgradila knjižnico in zdravstveni dom.

Javna razprava. V Luciji se bo morda v prihodnjih letih veliko gradilo; del projektov v skupni vrednosti sto milijonov evrov bi lahko začel postajati realnost že prihodnje leto. Marina Portorož namreč načrtuje na območju sedanje karting steze 130 stanovanj, trgovino, lekarno, knjižnico in zdravstveni dom. Zadnja dva naj bi Marina Portorož zgradila občini v zameno za zemljišča, ki so v javni lasti. Piranska občina bi za naložbo prispevala parcele.

Kritik precej

In kaj pravijo prebivalci? Na včerajšnji predstavitvi se je gnetlo domačinov, ki so med drugim opozorili na dejstvo, da načrti ne prinašajo novih delovnih mest, da v kraju že zdaj primanjkuje parkirišč, po drugi strani pa uradna statistika kaže, da je v občini stanovanj dovolj, saj pride eno na 1,8 prebivalca. Velik delež je vikendstanovanj.

Dve svetnici opozicije sta napovedali, da prostorskega načrta, ki bi omogočil predvideno gradnjo, ne bosta podprli. Del razpravljavcev pa je menil, da bi morali biti investitorju hvaležni za to, ker bi uredil propadajoči del Lucije.

Med projekti ladjedelnica

Sredi leta 2014 naj bi začeli rasti še termalna riviera, hotel in garažna hiša, tretji del projektov pa obsega povečanje števila privezov v marini in manjšo ladjedelnico; zato se nekateri bojijo dodatnega onesnaženja morja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.