Slovenija
180 ogledov

Načrtujejo nove oddelke

Sandra Stajnko, vodja službe za družino in socialo na MOC, se zaveda trenutne st Žurnal24 main
Vrtci. Pokajo po šivih. Trenutno čaka na sprejem kar 105 otrok.

“Številke se spreminjajo vsak dan, saj vsi starši ne podpišejo pogodb, ko jih dobijo. A kljub vsemu je ta trenutek na čakalnem seznamu vseh treh javnih vrtcev v Celju, katerih ustanoviteljica je na podlagi občinskega odloka Mestna občina Celje (MOC), to so Vrtec Anice Černejeve, Vrtec Tončke Čečeve in Vrtec Zarja, 105 otrok,” pojasnjuje Sandra Stajnko, vodja službe za družino in socialo na oddelku za družbene dejavnosti MOC.

Tudi nova delovna mesta
Zaposlitev. Za potrebe poslovanja nove enote vrtca na Dolgem polju naj bi na novo zaposlili štiri vzgojitelje in prav toliko pomočnikov, enega kuharskega pomočnika, en kuhar pa naj bi dobil polovično zaposlitev.

Osem novih oddelkov
Najbolj podhranjeno območje v Celju – glede prostorskih kapacitet v vrtcih – je območje Nove vasi in Dolgega polja, saj je tam v zadnjem času zraslo največ novih stanovanj, s tem pa se je povečalo tudi število družin z majhnimi otroki. Zato je mestni svet MOC na eni od svojih sej že potrdil investicijski načrt za gradnjo osemoddelčnega vrtca na območju Dolgega polja in sprejel načrt razvojnih programov za letošnje in prihodnje leto. “Sredstva za investicijo bodo v celoti zagotovljena v proračunu MOC, predračunska vrednost investicije pa je ocenjena na okoli dva milijona evrov,” pove Stajnkova. “Upam, da bomo o tej prepotrebni investiciji na mestnem svetu razpravljali še letos,” pa je že na prvi konstitutivni seji poudaril župan Bojan Šrot.

En oddelek do februarja
S septembrom prihodnje leto naj bi z realizacijo načrtovane gradnje zagotovili pogoje za vzgojo in izobraževanje za vsaj 152 otrok. “To mi bolj malo pomaga, glede na to, da se mi porodniški dopust izteče v začetku prihodnjega leta, pa ne vem, kaj bo z otrokom. Žal na starše, ki bi priskočili na pomoč, ne morem računati, saj še vedno delajo tudi sami, zasebno varstvo pa je drago,” nam zaupa ena od mladih mamic. “Najpozneje do februarja prihodnje leto bomo v Vrtcu Anice Černejeve odprli en oddelek za otroke prvega starostnega obdobja, v skupini pa bo lahko 14 malčkov,” na vprašanje, kaj lahko pričakujejo mladi starši, odgovarja Stajnkova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.