Slovenija
4 ogledov

Nad 700 metrov bo snežilo

Slovenijo pobelil sneg. Bralka
Prihodnji teden bo spet topel in vlažen. Jutri lahko višje ležeče kraje pobeli sneg, predvesem v južni Sloveniji.

"Jutri bo bolj deževno oziroma pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Najprej bo pihal jugozahodnik, kasneje zvečer pa bo na Primorskem začela pihati tudi burja. Ob koncu padavin se bo meja sneženja spustila do 700 metrov nadmorske višine. Vendar se to ne bo kaj dosti poznalo. Mogoče bo pobelilo Snežnik ali pa še kakšen drug višje ležeči hrib v južni polovici države, drugje pa ne, saj bo sneg prekmalu ponehal," je za zurnal24.si povedal dežurni prognostik Jure Cedilnik iz Agencije RS za okolje.

Ohladilo se bo za dva dni

Zaradi jutrišnjega sneženja bodo temperature malce nižje v torek in sredo. "Čeprav bo delno jasno vreme z občasno povečano oblačnostjo. Po nižinah bo spet megla," pravi Cedilnik.

Naslednji vikend bo spet deževen. " Od četrtka naprej bo spet topleje pihati bo začel spet jugozahodnik. In nekje proti koncu tedna bodo verjetno spet padavine. Vendar zelo majhna količina padavin."

Previsoke temperature

Temperature, ki nas spremljajo ta teden in ki jim bomo priča naslednji teden so previsoke za omenjeni letni čas. "To je precej pretoplo za ta letni čas. Ohladitev bo trajala le dva dni, nato bo spet topleje. Tudi v naslednjih nekaj dneh ni videti dolgotrajnejše ohladitve," nam je še zaupal dežurni prognostik.

Komentarjev 1
  • jst 22:21 04.december 2011.

    Če bi bile snežne padavine do nižin, bi bila to najboljša novica danes.