Slovenija
396 ogledov

Nad Celjem se je utrgal oblak

Nevihta Profimedias
Gasilci so imeli sinoči zaradi silovitega neurja, ki se je razbesnelo nad vzhodnim delom države, veliko dela.

Okoli 19.06 je območje občine Celje zajelo neurje z obilnim deževjem, točo in vetrom. Meteorne vode so zalivale prostore stanovanjskih objektov, večstanovanjskih objektov, poslovnih objektov, trgovskega centra, industrijskega obrata, parkirne prostore in garažne hiše.

Voda je poplavljala cestišča in ovirala promet, na cestišča je naneslo blato in pesek. Posredovale so dežurne službe cestnega podjetja.

Na Kersnikovi ulici, Teharski ulici in Mariborski cesti je meteorna voda poplavila podvoze.

V Košnici se je sprožil zemeljski plaz, ki so ga gasilci PGD Zagrad in Lopata prekrili s folijo in zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Pri črpanju vode in odpravljanju posledic neurja so bili aktivirani gasilci PGE Celje, PGD Trnovlje, Ljubečna, Celje-Gaberje, Škofja vas, Zagrad-Pečovnik, Lopata, Teharje in Ostrožno.

Neurje se je nato premaknilo proti vzhodu države.

Nekaj po 21. uri je zaradi močnega deževja zalilo kletne prostore petih objektov v Moravskih Toplicah.

Na Ravnah na Koroškem v naselju Čečovje so gasilci PGD Kotlje črpali vodo iz dveh objektov, na območju Stražišča so pomagali krajanom dveh objektov odpravljati posledice neurja.

Zaradi neurja so meteorne vode na Ravnah na Koroškem zalivale in ogrožale več objektov ter na cesto Dravograd–Ravne nanašale kamenje in blato.

Težave z meteorno vodo so imeli tudi v Svetem Juriju v slovenskih Goricah, Rogaševcih in Moravskih toplicah.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.