Slovenija
21 ogledov

Nad cene le mestni inšpektorji

ljubljana03.12.08, taxi, tabla, avto, ljubljana, foto: nik rovan Nik Rovan
Na tržnem inšpektoratu opozarjajo, naj stranke tudi za prevoze s taksijem zahtevajo račun.

Tržni inšpektorat preverja, ali ima taksist objavljen cenik in ali izda račun, ne pa maksimalnih cen prevozov, je pojasnila glavna inšpektorica Andrejka Grlić. Dodala je, da bo Mestna občina Ljubljana (MOL) – če bo z odlokom predpisala najvišjo ceno za kilometer (1,5 evra) – morala določiti tudi, kdo bo to nadziral. Odlok sicer predvideva, da bo ta nadzor opravljal Inšpektorat MOL.

Župan MOL Zoran Janković je kljub temu ocenil, da bi lahko taksiste, ki bi odlok kršili, prijavili tržni inšpekciji. Inšpektorica mu odgovarja, da se cene (razen za trošarinske izdelke in nekatere komunalne storitve) določajo prosto, zato jih oni ne morejo nadzirati. Kdo lahko vozi taksi, pa preverja inšpektorat, pristojen za promet.

Janković sicer meni, da bi lahko red na področju prevozov s taksiji vzpostavili s tako imenovanim zelenim taksijem: "Ta je lahko v zasebni lasti pod pogojem, da ima fiksno oznako na avtu, ki bo zagotavljala, da je avto čist in da je servis na najvišji ravni ter da voznik pozna Ljubljano in kakšno besedo tujega jezika." Na MOL zdaj čakajo taksiste, da bi se samoorganizirali, sicer bodo vpeljali taksije pod okriljem LPP.

Komentarjev 2
  • privat 12:41 03.julij 2013.

    jemati revežem in dajati lenuhom...Poglejmo polače delavcem ki so zaposleni kot vozniki taxijev...videli bomo da oblastniki malo preteravajo z obdavčevanjem revežev!

  • barakuda 10:06 03.julij 2013.

    Zeleni taksi,spet način kje si bo Jankovič polnil svoj žep.