Slovenija
122 ogledov

Nad dirkače tudi ponoči

“Želimo si svoje vozilo, kar bi bilo tudi ceneje od najema, saj dnevni najem sta Žurnal24 main
Radar. Blejski in bohinjski redarji nadzirajo hitrost. Nakup vozila bi bil cenejši.

 

Kje bodo merili Hitrost. Radarsko merjenje hitrosti bo na Bledu na Ribenski, Prešernovi, Rečiški in Valvasorjevi cesti ter v Ribnem, Bohinju ter v Kamnah in Ribčevem Lazu.

Redarji. Blejski in bohinjski medobčinski redarji po novem merijo tudi hitrost. Nad prehitre voznike bodo šli v ponedeljek.

Kot je včeraj za Žurnal24 povedal Boris Sodja, vodja Medobčinskega redarstva Bled in Bohinj, so najeli vozilo z radarjem in za delo usposobili tri redarje. Prve meritve so na Bledu in v Bohinju opravili v začetku avgusta. "Na Bledu smo v štirih urah ugotovili 12 kršitev, v Bohinju pa v dveh urah 21. S ponedeljkovim merjenjem želimo umiriti promet pred začetkom novega šolskega leta, ko bodo na cestah spet otroci, med šolskim letom pa bomo pogosteje na odsekih cest pred šolami,” je pojasnil Sodja.

144 kilometrov na uro je bila na Ribenski cesti (omejitev je 50) najvišja izmerjena 
hitrost.

Najhujše kršitve ponoči
Radar meri vozila v obeh smereh, v najemu pa ga imajo do konca leta. Umirjanju hitrosti so na Bledu namenjene tudi table na Prešernovi in Ribenski cesti ter na Bohinjski Beli, ki so jih kupili z denarjem, zbranim od parkirnin; ena elektronska tabla stane pet tisoč evrov. Najhujše kršitve obravnavajo ponoči in ob koncih tedna. “Da bi ugotovili največje kršitelje in take kršitve zmanjšali, bomo z radarjem pogosto merili hitrost tudi ponoči,” je 
poudaril Sodja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.