Slovenija
14 ogledov

Nad Grčijo že obupali

Grčija protesti Reuters
Grčija naj se ne bi več mogla izogniti bankrotu.

Evropa, zgani se

V Washingtonu je potekalo zasedanje Mednarodnega denarnega sklada (IMF) in Svetovne banke. Evropska unija je od finančnih ministrov in direktorjev centralnih bank dobila jasen signal, naj se čim bolj podviza pri soočanju z dolžniško krizo. 

Sicer pa so sklenili, da okrepijo vlogo sklada pri reševanju krize v Evropi. Predsednica IMF Christine Lagarde je dejala, da bo sklad državam  v težavah pomagal z vsemi razpoložljivimi sredstvi. Kakšni konkretno naj bi bili ti ukrepi, pa ni znano.


Neuradno: nad Grčijo že obupali

Veliko pozornosti so namenili evropski državi, ki je zabredla najgloblje. Grška vlada do zdaj ni izpolnila pogojev Evropske unije in IMF za pridobitev finančne pomoči. Sledili bodo še sestanki s predstavniki grških oblasti.

Neuradno pa naj bi finančni voditelji v ozadju pripravljali plan B, saj naj bi bil bankrot Grčije neizogiben. Ni več vprašanje če, ampak kdaj, vir, blizu voditeljem skupine G20, navaja Sky news.

In ta „kdaj“ naj bi se zgodil že novembra. Sprijaznjeni s tem, da je bankrot Grčije bližnja realnost, naj bi pripravljali načrte, kako obvarovati druga gospodarstva Evrope.

Komentarjev 2
  • privat 10:15 25.september 2011.

    imajo prav mali grki...naj to rešijo tisti ,ki so to povzročili in tisti ki niso ukrepali pa so vedeli....Pohapsijo naj kapitaliste,evropska vlada pa naj razliko doplača!! Vsekakor ne rabijo pasti na naše plače ,saj pri nam je to že suženstvo!

  • 1111 07:38 25.september 2011.

    ...dej mo lenuhom poslat še par milijard...sej bo tudi EU kmalu razpadla!!