Slovenija
33 ogledov

Nad gume niso šli vandali

Nevozna kolesa iz sistema Bicikelj je opazil tudi bralec, ki je poslal fotografi Žurnal24 main
Bicikelj. Gume, iztaknjene iz platišč, niso bile posledica vandalizma. Težave rešijo s centriranjem.

“Očitno so ljudje, ki jim je uničevanje tuje lastnine v užitek, dobili nov izziv,” je zapisala bralka, ki je poslala posnetek dveh koles iz sistema izposoje Bicikelj, ki imata poškodovani zadnji gumi oziroma so te zlezle iz platišč.

V podjetju Europlakat so z nekaj takšnimi primeri že seznanjeni, pravijo pa, da ne gre za vandalizem. “Pri povsem novih kolesih je treba včasih po nekaj prevoženih kilometrih znova nastaviti špice in pnevmatike. Gume se lahko razrahljajo in iztaknejo iz platišča, kot se je zgodilo tudi v omenjenih primerih,” so pojasnili v podjetju. Kolesa so že popravili, in sicer so zamenjali gume in popravili nastavitve. “Podobno se dogaja tudi v drugih mestih, kjer imajo enaka kolesa s polnjenimi gumami. Na to so nas tudi opozorili. Ko na novih kolesih po nekaj prevoženih kilometrih znova opravimo centriranje oziroma potrebne nastavitve, s kolesi ni več težav,” so dodali.

Sistem izposoje koles Bicikelj deluje od 12. maja. Na voljo je 300 koles na trenutno 29 postajah. Manjkajoče tri bodo uredili v slabem mesecu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.