Slovenija
1 ogledov

Nad hitre voznike z novo provido

1/2
Žurnal24 main
Policija bo v akciji Hitrost - počasneje je varneje, ki bo potekala naslednji teden, hitrost nadzirala tudi z vozili provida. Eno od njih so javnosti predstavili danes.
Po besedah vodje sektorja za cestni promet GPU Ivana Kapuna se je v prvi polovici leta število prometnih nesreč glede na enako obdobje lani zmanjšalo za 18 odstotkov, medtem ko je število smrtnih žrtev padlo za 15 odstotkov. Kot glavna razloga za hude nesreče, v katerih pride do smrtnih žrtev in hujših telesnih poškodb, je navedel previsoko hitrost in alkohol.

Policisti se zato v tem obdobju poskušajo najbolj posvečati ravno najhujšim prekrškom in najhujšim kršiteljem, je povedal. Tako so v prvi polovici leta ustavili tri tisoč kršiteljev, pri katerih so namerili takšno raven alkoholiziranosti, da je bila poleg globe predpisana tudi sankcija prenehanja vozniškega dovoljenja. Poleg tega so kršiteljem, ki stalno kršijo cestnoprometne predpise, zasegli tudi 400 različnih motornih vozil.

Kot je še dejal Kapun, bodo med 17. in 23. avgustom izvajali nadzor hitrosti po vsej državi. Na terenu bodo vsa razpoložljiva tehnična sredstva, s katerimi policisti ugotavljajo kršitve določil o hitrosti. Napovedal je tudi, da bodo poskrbeli, da bodo najhujši kršitelji ob prekrških, za katere je pristojno sodišče, tja prišli kar najhitreje.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.