Slovenija
2364 ogledov

Nad Janeza Janšo z detektivi

Janez Janša Epa
Sodišče Janezu Janši sodno pošto v zadevi Trenta poskuša vročiti s pomočjo detektiva.
Predsednik vlade Janez Janša ne dviguje sodne pošte iz zadeve Trenta, kjer je med obdolženimi, zato mu jo ljubljansko okrožno sodišče po informacijah časnika Dnevnik poskuša vročiti s pomočjo detektiva. Premierjev odvetnik Franci Matoz je sicer od sodišča izrecno zahteval, da mora obrambi izjave sodnikov vročiti in ji dati primeren čas za odgovor.

Postopka ne morejo nadaljevati

Ker sodišče že nekaj časa ne uspe vročiti pošte, postopka ne more nadaljevati in odločati o zahtevi za izločitev članov zunajobravnavnega senata, saj procesne predpostavke zaradi neuspešnega vročanja sodne pošte niso izpolnjene. Tako pošto sedaj poskušajo vročiti prek pooblaščenega sodnega vročevalca.

Dokumenti, ki jih sodišče poskuša vročiti, se nanašajo na zahteve za izločitev sodnikov senata. Po prvi zahtevi za izločitev sodnikov je obramba podala še dve dopolnitvi zahteve, tako da mora sodišče pred odločanjem o zahtevi uspešno vročiti tri odgovore.

parcela Trenta | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Specializirano državno tožilstvo je po petih letih preiskave zaradi domnevno spornih poslov z zemljišči v Trenti lani oktobra vložilo obtožnico zoper Janšo, ki mu očitajo zlorabo položaja ali pravic. Med obdolženimi sta tudi nekdanji predsednik uprave Imosa Branko Kastelic in nekdanji direktor Eurogradenj Klemen Gantar.

Po neuradnih informacijah Dnevnika pri njiju težav z vročanjem pošte ni.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 30
 • Pbrdbo2 15:36 12.maj 2021.

  Potrebno je potrplenje, roka pravice ga bo nekoč že zagrabila, saj tudi v Celje noče priti, ampak enkrat pa bo, ni hudič .

 • Avatar jezeran
  jezeran 15:26 12.maj 2021.

  Resno, a nobeden ne ve sedeža vlade ali pa kje stoji parlament ko odgovarja na vprašanja poslancem. Katastrofa

 • Ender3 14:56 12.maj 2021.

  Kakšno sramoto si osebek dela, z svojim bolanim egom se postavlja nad pravno državo. Če ga ne bodo disciplinirali bomo, to isto počeli vsi, saj smo uradno vsi enaki pred zakonom.