Slovenija
16 ogledov

Nad KPK z ustavnim sodiščem

slovenija 11.07.2011 Joze Tanko, Rudolf Petan, Alenka Jeraj, prvi dan rednega ju Saša Despot
Skupina 36 poslancev vložila zahtevo za ustavno presojo zakona o integriteti in preprečevanju korupcije.

Skupina 36 poslancev je vložila zahtevo za ustavno presojo zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. "Zakon posamezniku ne omogoča pravice do učinkovitega pravnega sredstva pred dokončno odločitvijo komisije, prav tako pa je tudi premalo določen pri vsebini in definiciji pojmov," je pojasnil vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko.

Pod zahtevo, ki so jo vložili v sredo, so se poleg celotnih poslanskih skupin SDS in NSi, podpisali tudi poslanec SLS Franc Pukšič, poslanec DL Bojan Starman, poslanec narodne skupnosti Roberto Battelli in vsi trije nepovezani poslanci. Kot je pojasnil Tanko, predlagajo, da ustavno sodišče zahtevo obravnava prednostno, prav tako pa predlagajo tudi zadržanje izvrševanja zakona do odločitve ustavnega sodišča.

Komentarjev 3
  • umetnik123 21:18 21.februar 2013.

    Sami pošteni " ksihti ". Tanko, Jerajeva (veleum SDS-a) in naj " cajkan" Slovenije Gorenak, ki bo s svojo četico branil skodrane Janševe pudlčke!!!

  • Senior 19:01 21.februar 2013.

    Vlada nam banda lopovov, samodržcev in prevarantov, da drugig besed ne uporabim, čeprav bi jih lahko.

  • feferon 14:41 21.februar 2013.

    Sami sds-ovci! Se bojijo, da bodo njihove mahinacije odkrili, zato je najbolje kar ukiniti takšne komisije. Saj so vendar vladajoča ablast! Lahko počnejo kar jih je volja! Višek nesramnosti! Marš ven iz parlamenta, če se ukvarjate s svinjarijami!